DOLAR 32,5345 -0.03%
EURO 35,0001 0.43%
ALTIN 2.499,580,12
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

5 Gol İle Gelen 3 Puan

5 Gol İle Gelen 3 Puan

ABONE OL
Mart 15, 2022 06:34
5 Gol İle Gelen 3 Puan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor’u deplasmanda 5-2 mağlup ederek son 5 maçta 4. galibiyetini aldı. Sarı lacivertliler bu sezon ligde ilk kez bir maçta 5 gol attı. Rossi ve Arda Güler 1’er gol, 1’er asistle oynadı.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler karşılaşmadan 5-2 galip ayrılan taraf oldu.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren goller 26. dakikada Diego Rossi, 50. dakikada Mesut Özil (Penaltı) ve 78. dakikada Arda Güler ve 90. dakikada Pelkas ve 90+4’te Berisha’dan geldi.

Aytemiz Alanyaspor’un gollerini ise 53 ve 67. dakikalarda Tayfur Bingöl kaydetti.

Fenerbahçe’de Rossi’nin golünde asist yapan isim kaleci Altay Bayındır oldu. 23 yaşındaki kaleci bu sezon Süper Lig’de asist yapan ilk kaleci olarak tarihe geçti.

Sarı lacivertlilerin 3. golünü atan Arda Güler bu sezon Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golüne imza atmış oldu.

Son 5 maçta 4. galibiyetinin alan Fenerbahçe puanını 50’ye çıkardı. Ligde 2 maç sonra kaybeden Alanyaspor ise 46 puanda kaldı.

İlk yarının önemli anları

1. dakikada Alanyaspor yarı sahasında Awaziem’in pasına hareketlenen Efecan Karaca, rakip kalecinin önde olduğunu fırsat bilerek aşırtma bin vuruş yaptı ancak top üstten dışarı çıktı.

7. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Serdar Dursun, sol taraftan bindiren Rossi’ye topu çıkardı. Bu oyuncunun ceza sahasına girdikten sonra sol köşeden çektiği şutta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

16. dakikada Alanyaspor kendi yarı sahasında çıkmak isterken, Rossi kazandığı https://hosgeldinizbonusu.com topu Zajc’a, o da penaltı noktası üzerindeki Mesut Özil’e gönderdi. Mesut Özil’in kaleye şutunda, Marafona topu güçlükle kornere çeldi.

20. dakikada sol kanattan Juanfran’ın ceza sahasına yaptığı ortada Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahası çizgisi yakınında önüne düşen topa Efecan Karaca’nın şutunda, kaleci Altay Bayındır uzanarak meşin yuvarlağı çeldi ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

21. dakikada Alanyaspor’un sağdan Juanfran ile gelişen atağında, ceza sahasına gönderilen topu Fenerbahçe defansı uzaklaştırmaya çalıştı. Umut Güneş ceza yayı içinde önüne düşen topu kaleye gönderirken, Altay Bayındır bu pozisyonda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

GOL 26. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kaleci Altay Bayındır’ın uzun pasında Alanyaspor defansının arkasına sarkan Rossi, öne çıkan kaleci Marafona’nın üzerinden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1.

32. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Alanyaspor’un atağa çıkmaya çalışırken kaptırdığı topu Mesut Özil, Serdar Dursun’a aktardı. Bu oyuncunun kaleyi karşıdan gören noktadan sert şutunda, meşin yuvarlak direkten döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe 1-0 önde tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.