DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Senatosu 1,2 Trilyon Dolarlık Bütçe Tasarısını Onayladı

ABD Senatosu 1,2 Trilyon Dolarlık Bütçe Tasarısını Onayladı

ABONE OL
Mart 23, 2024 21:08
ABD Senatosu 1,2 Trilyon Dolarlık Bütçe Tasarısını Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son Dakika: Senato, Federal Hükümetin Kapanmasını Önledi

ABD Senatosu, federal hükümetin kısmi olarak kapanmasını önleyecek 1,2 trilyon dolarlık bütçe tasarısını onayladı. Bugün erken saatlerde 24 hayır oyuna karşılık 74 evet oyuyla onaylanan tasarı, 30 Eylül 2024 tarihine kadar hükümetin finansmanını sağlayacak.

Biden’in İmzasıyla Yürürlüğe Girecek

Başkan Joe Biden’in imzasıyla birlikte yürürlüğe girecek olan tasarının onaylanmasının ardından Beyaz Saray, federal kurumların kapatılmayacağını ve normal faaliyetlerine devam edileceğini açıkladı.

Tasarı, Geçici Bütçenin Yerine Geçecek

Savunma, Dışişleri, Hazine, İç Güvenlik, Çalışma, Eğitim ve Sağlık bakanlıklarını da içeren hükümet kurumlarına 22 Mart’a kadar finansman sağlayacak olan bu yeni bütçe tasarısı, Temsilciler Meclisi’nde de kabul edilmişti.

Hükümetin Kapanması Ne Anlama Geliyor?

Amerikan kanunlarına göre Kongre, her yıl bütçeyi zamanında onaylayamazsa geçici bütçelerle kapatmak zorunda kalıyor. Bu durumda federal hükümet, hayati hizmetler dışındaki faaliyetlere ara vermek zorunda kalırken bazı kamu çalışanları da zorunlu izne çıkarılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.