DOLAR 32,3885 -0.11%
EURO 34,5937 -0.63%
ALTIN 2.388,89-1,88
BITCOIN 1915090-6,22%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD ve İngiltere Rusya’nın Metal İhracatına Yeni Yaptırımlar Getiriyor

ABD ve İngiltere Rusya’nın Metal İhracatına Yeni Yaptırımlar Getiriyor

ABONE OL
Nisan 13, 2024 21:08
ABD ve İngiltere Rusya’nın Metal İhracatına Yeni Yaptırımlar Getiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD ve İngiltere Rusya’nın Alüminyum, Bakır ve Nikel İhracatını Kısıtlıyor

ABD Hazine Bakanlığı, İngiltere ile iş birliği yaparak Rusya’nın alüminyum, bakır ve nikel ihracatından elde ettiği geliri kesintiye uğratmak amacıyla yeni yasaklar getirdi. Rusya menşeli alüminyum, bakır ve nikelin ABD’ye ithalatı yasaklanırken, bu ürünlerin küresel metal borsalarında ve türev ticaretinde kullanımı da sınırlandırıldı.

Metal Borsaları da Yasak Kapsamında

ABD Hazine Bakanlığı açıklamasında, Londra Metal Borsası ve Chicago Ticaret Borsası gibi metal borsalarının Rusya tarafından üretilen yeni alüminyum, bakır ve nikeli kabul etmesinin yasaklanacağı belirtildi. Metal borsalarının endüstriyel metallerin dünya çapında ticaretini kolaylaştırdığına vurgu yapılarak, ABD ve İngiltere’nin ortak hareket ederek Rusya’yı önemli bir gelir kaynağından mahrum bıraktığı ifade edildi.

Rusya’nın Kazançları Azaltılacak

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşını finanse etmek için elde edebileceği geliri kısıtlayarak, “Rusya’nın kazançlarını azaltacağız” dedi. İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt ise Rusya’nın 40 milyar dolarlık alüminyum, bakır ve nikel ihracatının hedeflendiğini ve bu adımın Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerini engellemeye yönelik olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.