DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’ın BM Genel Merkezi’nde Yaptığı Konuşma

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’ın BM Genel Merkezi’nde Yaptığı Konuşma

ABONE OL
Mart 11, 2024 22:05
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’ın BM Genel Merkezi’nde Yaptığı Konuşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Göktaş, BM Kadının Statüsü Komisyonu’nda Konuştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu’nun 68’inci Oturumu kapsamında BM Genel Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşma yaptı. Bakan Göktaş, kadınların ve kız çocuklarının insan haklarının korunmasının önemine vurgu yaptı.

Kadınların Güçlendirilmesi ve Dünya Barışı

Bakan Göktaş, dünya barışının sağlanması için kadınların ve kız çocuklarının haklarının korunmasının şart olduğunu belirterek, gelecek nesillere daha güvenli, müreffeh ve adil bir dünya bırakmanın önemine değindi.

Türkiye’nin Kadın Politikalarındaki Rolü

Bakan Göktaş, Türkiye’nin uluslararası platformlarda kadın politikalarının belirlenmesi ve uygulanması sürecine aktif katıldığını ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile işbirliği içinde önemli çalışmalara imza attıklarını paylaştı.

Aile, Kadın ve Toplum Bağının Güçlenmesi

Göktaş, Türkiye’nin aile, kadın ve toplum arasındaki güçlü bağın farkında olduğunu ve her gün kadınların geleceğine yatırım yapıldığını vurguladı. Aileyi güçlendirmenin kadınların refahı ile doğru orantılı olduğunu belirtti.

Kadın Haklarının Küresel Sorun Olarak Görülmesi

Bakan Göktaş, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesinin küresel bir sorun olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin kadının güçlenmesi ve gelişmesine yönelik politika ve stratejiler geliştirdiğini aktardı.

Kadınların Ekonomiye Katılımı ve Güçlenmesi

Son 21 yılda kadın istihdamını artıran Türkiye’nin, kadın-erkek eşitliğini sağlama ve kadınların ekonomiye katılımını destekleme çabalarını sürdürdüğü belirtildi. Aileyi güçlendirmenin yolunun kadınların refahı üzerinden geçtiği vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.