DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altınok, Nevruz Bayramı Kutlamalarında Konuştu

Altınok, Nevruz Bayramı Kutlamalarında Konuştu

ABONE OL
Mart 21, 2024 22:06
Altınok, Nevruz Bayramı Kutlamalarında Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altınok: “Nevruz Bayramı Önemli Bir Gelenek”

Keçiören Belediyesince düzenlenen etkinlikte konuşan Altınok, Nevruz Bayramı’nın Afganistan, İran ve Türk coğrafyalarında uzun yıllardır kutlandığını vurguladı. Ramazan ayının ise tüm mazlum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Altınok, dost ve kardeş milletlerin Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Ödül ve Gelenekler

Programda Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri İlyas Demirci tarafından Altınok’a “Kızıl Elma Türk Dünyası Şehircilik Özel Ödülü” takdim edildi. Altınok, kutlamalara katılan diplomatlarla birlikte geleneksel yumurta tokuşturma ritüelini gerçekleştirdi. Dans ve müzik gösterilerinin sergilendiği programda, Nevruz geleneği olan ateşin üzerinden atlayarak kutlama da yapıldı.

Sanat ve Kültürde Ankara Vurgusu

Altınok, Estergon Kalesi’nde gerçekleşen “Nevruz” sergisinin açılışında da konuştu. Nevruz’un bereket, sevgi ve barışın sembolü olduğunu belirten Altınok, Ankara’nın sanat, kültür ve spor alanlarında üretken olması gerektiğini vurguladı. Altınok, Ankara’nın sanat ve kültür alanında daha fazla üretken olması gerektiğini dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılına dair bir tuğla bile koymadı.” ifadelerini kullandı.

Aydınlık Ankara İçin Çağrı

Açılış sonrasında Estergon Kalesi’ndeki iftar programında konuşan Altınok, “31 Mart’ta Ankara’mızın gözü aydın olsun, karanlık Ankara’yı 31 Mart’ta hep birlikte aydınlatmaya kararlıyız.” dedi. Altınok, Ankara’nın sanat ve kültür alanında daha fazla gelişim ve üretkenlik sağlaması gerektiğine vurgu yaparak destek çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.