DOLAR 32,5176 -0.08%
EURO 34,9994 0.43%
ALTIN 2.436,290,56
BITCOIN 2074074-3,90%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ANTİ-ENFLAMATUAR BESİNLER NEDEN ÖNEMLİDİR?

ANTİ-ENFLAMATUAR BESİNLER NEDEN ÖNEMLİDİR?

ABONE OL
Mart 23, 2022 06:42
ANTİ-ENFLAMATUAR BESİNLER NEDEN ÖNEMLİDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wellbeing Uzmanı ve Chef Pelin Bozkurt Bilgiç Anti-Enflamatuar Besinlerin Öneminden bahsediyor.

“Elinize mutlaka bir diken batmıştır. Hemen çıkartmayı başaramadığınızda kızarır, şişer. Vücudunuz yabancı maddeyi farkeder ve dışarı atmak için bazı oyunlara girişir. İşte bu kızarıklık, şişkinlik, kaşıntı hepsi enflamasyon belirtileri.” diyerek sözlerine başlayan Pelin Bozkurt Bilgiç,

Enflamasyon; Bağışıklık sistemimizin enfeksiyona, yaralanmaya veya bakteri gibi yabancı maddelere karşı verdiği tepkidir diyebiliriz.

Vücudumuzda savaşan enflamatuar kimyasalları aktive ederek yanıt verir, bizi koruma adına olduğundan kısa sürelidir. Ancak; akut enflamasyon şekil değiştirip kronik hale geldiğinde, enflamasyon vücut için artık faydalı değildir. Kronik enflamasyonu azaltmak için bir dizi karşı koruma sağlayabiliriz.

Anti – enflamatuar beslenme bunların başında geliyor. İlaçtan önce nedenlerine yönlenmek, kendimizi dinlemek, çözüm için daha doğru olduğunu bir çok kez deneyimledim.

Başlangıçtaki sebep ne olursa olsun sizinle barışık olmayan, küskün parçanız aslında size hep kendini hatırlatmak için hastalanır.”

diyerek devam ediyor.

“Öyleyse Çeşitli sağlık sorunları için önemli bir risk faktörü olan kronik enflamasyonu önlediği veya azalttığı düşünülen bir beslenme planı oluşturmalıyız.

Yeni beslenme ve davranış kalıpları yaratmadan önce, nedenleri tanımlamanız çok önemlidir, böylece uygulamak için daha hevesli olursunuz.

Araştırmalar; belli yiyeceklerin vücudumuzdaki iltihaplanma düzeyini etkilediğini, bu tarz beslenmenin iltihabı frenlediğini ortaya koyuyor.

*Antioksidan madde açısından zengin yiyecekler hücrelerde uzun süreli hasara neden olan ve iltihaplanmayı artırabilen serbest radikaller olarak bilinen kimyasallarla savaşır.

Sizlere websitemden bedava olarak indirebileceğiniz bir E-book hazırladım. Anti-enflamatuar ve Pro-enflamatuar besinleri öğrenmeniz için.” diyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.