DOLAR 32,5463 0.01%
EURO 34,9304 0.24%
ALTIN 2.429,400,27
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antony Blinken’den S-400 Açıklaması

Antony Blinken’den S-400 Açıklaması

ABONE OL
Mart 30, 2021 10:06
Antony Blinken’den S-400 Açıklaması
1

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Brüksel’de görüştüğü Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeye ithafen, “Türkiye’nin S-400 nedeniyle oluşan durumun çözümü için bazı adımlar atmasını umuyorum” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel’de bulunuyordu.  Blinken, gerçekleştirilen toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilk kez bir araya gelmiş, ikili arasında yaşanan diyalog sonrası Çavuşoğlu da mevkidaşına S-400 konusunda “bu iş bitti” mesajını iletmişti.

“TÜRKİYE S-400 KONUSU ÇÖZÜMÜ İÇİN ADIM ATMALI”

Bunun üzerine açıklama yapan Blinken, Türkiye’nin Rus S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle oluşan durumun çözümü için de bazı adımlar atmasını umduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE’YLE CİDDİ ANLAŞMAZLIKLAR YAŞADIĞIMIZ BİR SIR DEĞİL”

Blinken, “Türkiye ile bu konuda ciddi anlaşmazlıklar yaşadığımız bir sır değil, bunu görüştüğümüzde Türk meslektaşıma da doğrudan ilettim, diğer müttefiklerimiz de öyle yaptı” ifadelerini kullandı.

“ADIMLAR ATILMASINI UMUYORUM”

“Aynı zamanda Türkiye terörle mücadele, Suriye’deki sorunların çözümü ve başka alanlarda önemli hedeflere ulaşmak için bizimle birlikte çalışan eski ve çok değerli bir müttefikimiz. Bu nedenle fikir ayrılıklarımızın da göz ardı edilmeyeceği biçimde, Türkiye ile sıkı çalışmalarımızın devam etmesine yönelik ilgimiz olduğunu da düşünüyorum” diyen Blinken, açıklamalarına şu sözleri de ekledi:

“Onlarla doğrudan etkileşim içindeyiz. Çok dürüst ve açık görüşmeler yürütüyoruz, Türkiye’nin S-400’ün ittifak için yarattığı sorun konusunda bazı adımlar atmasını umuyorum. ”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.