DOLAR 32,3718 0.15%
EURO 35,1123 -0.12%
ALTIN 2.332,480,57
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple Facebook şirketini küçümsediğini söyledi

Apple Facebook şirketini küçümsediğini söyledi

ABONE OL
Şubat 2, 2021 15:06
Apple Facebook şirketini küçümsediğini söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple ve Facebook savaşı birçok kişi tarafından biliniyor. Özellikle de gizlilik konusunda bu savaşın ileri boyutlara taşındığını söyleyebiliriz. Fakat alışık olduğumuz ikili arasındaki tartışma artık hakaret boyutlarına ulaştı. Facebook kişisel verilerin toplanmasına ve işlenmesine odaklanan çalışmaları nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalıyor.

Facebook gibi bir uygulama neredeyse kurulduğu ilk günden bu yana büyük tartışmalara sahne oldu. Bu tartışmaların ana nedeni ise hiç şüphesiz gizlilikti. Pek çok kişi Facebook kuruluşunun veri hırsızlığı yaptığını düşünüyor.

Apple CEO’su Tim Cook katıldığı bir konferansta Facebook şirketi ile alakalı çok sert konuştu. Ona göre hayatımızdaki verilerin toplanıp satılması asla normal kabul edilemez. Eğer normal olduğu söyleniyorsa bu, aynı zamanda veriden çok daha fazlasını kaybettiğimiz anlamına gelir.

Veri hırsızlığı nedeniyle tartışmalardan bir türlü düşmeyen bu sosyal medya uygulaması, Apple tarafından küçümseniyor. Tim Cook konuşmasında, bir işletmenin veri istismarı konusunda ısrar ediyorsa küçümsenmesi gerektiğini belirtti. Yani açık bir şekilde Facebook platformunu küçümsediğini söyledi.

Apple uzun bir süredir bu uygulamayı kendi platformunda cezalandırıyor. Onu geri plana çekerek veya başka bazı yaptırımlar ile cezalandırıyor. Zaten Facebook ile aralarının bozulmasının en büyük nedeni hiç şüphesiz buydu.

Facebook veri hırsızlığı böyle devam ederse Apple kendi uygulama mağazasından bu platformu kaldırabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.