DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Şimşek, Ekonomi İle İlgili Başarılı Bir Paylaşım Yaptı

Bakan Şimşek, Ekonomi İle İlgili Başarılı Bir Paylaşım Yaptı

ABONE OL
Mart 15, 2024 21:08
Bakan Şimşek, Ekonomi İle İlgili Başarılı Bir Paylaşım Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Şimşek’in Euro İhracı Hakkındaki Paylaşımı

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından ekonomiye yönelik önemli bir paylaşım yaptı. İhracat başarısını vurgulayan Şimşek, ülkenin tarihi bir başarısına dikkat çekti.

İhraç Edilen Yüksek Tutarlı Euro Tahvili

Bakan Şimşek’in paylaşımında, ülkenin tarihinin en yüksek tutarlı euro ihracını gerçekleştirdiğini belirttiği görüldü. 2 milyar euro tutarındaki tahvilin, spreadi 2017’den beri en düşük seviyede gerçekleşti.

Uluslararası Yatırımcıların Güveni

5 kattan fazla talep gören işlem, bu sene yatırım yapılabilir nota sahip ülke ihracatları dışında gerçekleşen ilk euro ihracı oldu. Bakan Şimşek, bu başarılı ihracın uluslararası yatırımcıların ülkeye olan güveninin ve programlarına duydukları inancın bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Spekülatif Söylemler ve Pozisyonlar

Bakan Şimşek, yerel seçim sürecinde kısa vadeli beklentilerle oluşturulan spekülatif söylemlerin ve pozisyonların, hedeflere ulaşmayı engellemeyeceğini belirtti. Ekonomideki bu başarılı adımın, ülkenin geleceği için umut verici olduğu vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.