Bakan Yılmaz Tunç, AB ve Avrupa Konseyi işbirliğiyle yürütülen “Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleşen “Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu”na katıldı.
Bakan Tunç, projenin temel hedeflerinden birinin “cezada uzlaştırma” olduğunu belirterek, kira davalarındaki 169 bin 255 başvurudan 87 bin 149’u uzlaşmayla sonuçlandığını aktardı.
Bakan Tunç, Türkiye’de 45 bin 960 arabulucu bulunduğunu vurgulayarak, zorunlu arabuluculuk sisteminin kira davalarında önemli gelişmelere yol açtığını paylaştı.
Bakan Tunç, Türk hukukundaki “tahkim” yöntemine de değinerek, İstanbul Tahkim Merkezi’ne yapılan başvurularda artış yaşandığını ve bu alandaki maddi miktarın önemli ölçüde arttığını açıkladı.
Bakan Tunç, uzlaştırma kurumunun başarısını vurgulayarak, belirli suçlarda uzman uzlaştırmacı uygulamasına geçileceğini ve bu alandaki eğitim çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Bakan Tunç, 2023 yılına ilişkin alternatif uyuşmazlık yönetimlerinin yargı sistemindeki etkisini değerlendirerek, bu yöntemlerin iş yükünü azalttığını ve çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.