DOLAR 32,3165 0.19%
EURO 35,0649 -0.21%
ALTIN 2.277,800,03
BITCOIN 22743831,24%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Banka şubesine gitmeyi zorunlu kılan hesap açma ve kapama işlemleri 1 Mart’tan itibaren dijital olarak yapılabilecek
  • Samsun Halk Haber
  • Ekonomi
  • Banka şubesine gitmeyi zorunlu kılan hesap açma ve kapama işlemleri 1 Mart’tan itibaren dijital olarak yapılabilecek

Banka şubesine gitmeyi zorunlu kılan hesap açma ve kapama işlemleri 1 Mart’tan itibaren dijital olarak yapılabilecek

ABONE OL
Şubat 16, 2021 07:59
Banka şubesine gitmeyi zorunlu kılan hesap açma ve kapama işlemleri 1 Mart’tan itibaren dijital olarak yapılabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık sisteminde müşteri ediniminin dışında her türlü işlem dijital ortamda yapılabilir durumda. Mevzuatta olmayan tek şey uzaktan müşteri edinimiydi. Mart ayında başlayacak düzenleme ile halihazırda aradaki kurye veya hiçbir insan faktörü olmayacak şekilde bu da yapılabilecek.

Sabah’ın haberine göre, görüntülü görüşme ile müşteri olunabilecek veya banka şubesine gidilmesine gerek kalınmayacak. Bankalar bir süredir hesap açma işlemlerini kurye ile de yapıyorlardı. Ancak bu yöntem de hem zaman hem de kağıt israfıydı.

TEK ŞART 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK

1 Mart’ta finansal sistemde köklü bir değişim yaratacak olan sistemde müşteriler ilk defa “Kimlik Tespiti” ve “Sözleşme” yapılması aşamasında süreci tamamen dijital ortamda başlayarak dijital ortamda bitirebilecek. Islak imza ve fiziki kimlik doğrulama zorunluluğunun ortadan kalkmasıyla birlikte dakikalar içinde banka müşterisi olmanın yolu da açılmış olacak. Tek şart 18 yaşını doldurmuş olmak.

OCR VE NFC UYGULAMALARI KRİTİK

İşlemlerin güvenli, hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirilmesi için adımlar ise bankanın sistemine entegre edilen altyapı sayesinde kullanıcı görüşme talebi göndermesiyle başlıyor. Talebi yapan müşteri sırası geldiğinde müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşmeye başlıyor. Bağlantı sırasında kimlik doğrulama işlemleri için kameraya erişim izni isteniyor. Müşteri izni verdikten sonra müşteri temsilcisi ile kamera aracılığıyla görüntülü görüşebiliyor. Bu süreçte müşteri temsilcisi; fotoğraf çekme, video kaydetme gibi özelliklerini kullanarak kimlik doğrulama adımlarını tamamlıyor. Kimlik doğrulama, gerçeklik kontrolü, OCR, NFC ve hologram okuma ise bu sistemin en önemli teknolojik güvenlik ayarları.

Banka şubesine gitmeyi zorunlu kılan hesap açma ve kapama işlemleri 1 Mart'tan itibaren dijital olarak yapılabilecek

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.