DOLAR 34,2465 0.08%
EURO 37,0281 -0.03%
ALTIN 3.027,421,18
BITCOIN 2310426-0,22%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bucak’ta Tarla Yangını Kontrol Altına Alındı

Bucak’ta Tarla Yangını Kontrol Altına Alındı

ABONE OL
Ekim 14, 2024 22:09
Bucak’ta Tarla Yangını Kontrol Altına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Komşu Köylerde Çıkan Yangına Hızlı Müdahale

Burdur’a bağlı Bucak ilçesine bağlı Karapınar ve Karaaliler köylerinde meydana gelen tarla yangınları, saat 13.00 sıralarında başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangınlar, çevredeki ekili ve dikili alanlara zarar vermeden önce kontrol altına alındı.

İtfaiye ve Orman Ekiplerinden Ortak Müdahale

Yangınlar büyümeden önce, Burdur, Bucak ve Kızılkaya belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri ile Bucak Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözler ve iş makineleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca, havadan destek için helikopter de görevlendirildi. Ekiplerin koordineli çalışması sonucunda yangınlar kontrol altına alındı.

Kara Yolu Kısa Süreliğine Kapatıldı

Yangın, Antalya-Burdur kara yoluna kadar ilerleyerek ulaşımı olumsuz etkiledi. Yoğun duman nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda trafik akışı durduruldu. Ancak ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde yangın söndürüldükten sonra kara yolunda normalleşme sağlandı.

Yerleşim Yerleri Tedbir Amacıyla Boşaltıldı

Yangın bölgesinde bulunan yerleşim yerlerinin tedbir amaçlı boşaltıldığı belirtildi. Ekiplerin 2,5 saat süren yoğun çabaları sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. İlk belirlemelere göre, 1000 dönümün üzerindeki ekili ve dikili alan zarar gördü.

Bucak Kaymakamı Bayram Gale ve Belediye Başkanı Hülya Gümüş, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ederek ekiplerden bilgi aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.