DOLAR 32,3419 0.19%
EURO 35,1300 -0.17%
ALTIN 2.238,24-0,22
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çukurovalı çocuklar depremzede arkadaşlarına oyuncak gönderdi

Çukurovalı çocuklar depremzede arkadaşlarına oyuncak gönderdi

Çukurova Belediyesi deprem yaralarını el birliğiyle sarmaya devam ediyor. Deprem felaketinin acı yüzünü en çok hisseden kesim olan çocuklar için tüm kreşlerinde başlattığı “Oyuncak Arkadaşım” kampanyası büyük ses getirdi..

ABONE OL
Nisan 12, 2023 14:49
Çukurovalı çocuklar depremzede arkadaşlarına oyuncak gönderdi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Çukurova Belediyesi deprem yaralarını el birliğiyle sarmaya devam ediyor. Deprem felaketinin acı yüzünü en çok hisseden kesim olan çocuklar için tüm kreşlerinde başlattığı “Oyuncak Arkadaşım” kampanyası büyük ses getirdi.

Tesisler Müdürlüğü’nün 8 kreşte organize ettiği oyuncak ve kitap toplama etkinliğine çocuklar ve ailelerinden destek yağdı. Toplanan oyuncaklara gönüllerden kopan sözlerin kaleme alındığı mektupları ekleyen minik kahramanlar, Başkan Soner Çetin’in desteğiyle kardeş okullara gönderdi. Çukurova Belediyesi ayrıca psikologları ve sosyal hizmetler uzmanlarından oluşan büyük bir ekibi de organizasyona dahil ederek Samandağ İlçesi’ne kırılan kalplere ve ruhlara derman olmaları için harekete geçirdi.

Deprem yardımlarının azalmaya başladığı bugünlerde Çukurova Belediyesi, sosyal ve yardımsever belediyecilik duyarlılığıyla bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde bulunan Dağdüzü ilkokul ve anaokulunda eğitim gören çocukların yok olan hayalleri, umutları, hatta oyuncaklarını yerine koymaya çalışan Çukurova Belediyesi, başlattığı örnek kampanya “Oyuncak Arkadaşım” ile gülen yüzler oluşturmaya çalışıyor.

Belediyenin Tesisler Müdürlüğü’nün 8 kreşte organize ettiği oyuncak ve kitap toplama etkinliği büyük ilgi gördü. Kreşlerde toplanan yüzlerce oyuncak, boyama ve hikaye kitaplarından oluşan yardımlar kreşlerdeki minik kahramanlar ve öğretmenlerinin ellerinde paketlenerek yola çıktı. Her bir pakete kırılan kardeş kalpleri için mektuplar yazan, Samandağ İlçesi’ndeki çocukların dünyalarına renk getirmeye çalışan Çukurovalı miniklerin bu tavrı büyük alkış aldı.

Kampanyaya büyük destek veren ve harekete geçiren isim olan Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, Gülen Yüzler Semt Kreşi Kurtuluş Şubesi’ni ziyaret ederek, oyuncakların gönderilmesi törenine katıldı. Kreş çocuklarının büyük ilgisiyle karşılanan “Soner Amca” minik kahramanlara teşekkür ederek, depremden etkilenen kardeş okul ve öğrencileri için gösterdikleri duyarlılığın Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Tüm çocukların yüzlerinin gülmesi, hayaller kurması için ellerinden gelen tüm yardımları yapmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Soner Çetin, “Tüm imkanlarımızla Hatay’ın, Kahramanmaraş’ın, Adıyaman’ın ve diğer şehirlerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz” diyerek, sadece oyuncak yardımı değil, Tesisler Müdürlüğü’nde görevli psikolog ve sosyal hizmetler uzmanlarından oluşan bir ekibi de bu kampanyada görevlendirdiklerinin altını çizdi. Oyuncak ve kitap yardımıyla yüzler gülerken, Çukurova Belediyesi’nin psikologları ve sosyal hizmet uzmanları çocuklarla ve aileleriyle görüşerek kırılan umutları tamir etmeye çalışacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.