Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında siyaset, bilim, müzik ve çalışma hayatında başarılı gençlerle İstanbul’da buluştu.
Erdoğan, buluşmada 2024 Paris Olimpiyatlarına katılacak milli sporculardan madalya sözü aldı. Sporcularla olan diyaloglar ve genç müzisyenlerin performansıyla renklenen buluşmada, Erdoğan gençlere hitap ederek, onları selamladı.
Erdoğan, gençlere tarihi ve istiklal mücadelesini hatırlatarak, gençlerin ülkenin geleceğindeki önemine vurgu yaptı. 19 Mayıs’ın gençler için bir ilham ve umut kaynağı olduğunu belirterek, gençlerin her alanda başarılı olmalarını desteklediklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin sporda başarı çıtasının sürekli yükseldiğine dikkat çekerek, lisanslı sporcu sayısının arttığını, antrenör sayısının yükseldiğini ve spor alt yapısına yapılan yatırımların boşa gitmediğini belirtti. Ayrıca, sporcuların uluslararası alanda elde ettikleri başarıların gençleri spora yönlendirdiğini vurguladı.
Erdoğan, sporcuya verilen desteklerin devam edeceğini vurgulayarak, 2024 Paris Olimpiyatları için sporculardan daha fazla başarı beklediğini ifade etti. Türkiye’nin sporda elde ettiği ivmenin devam edeceğine inandığını belirterek, gençlere ülkenin en büyük gücü olduklarını hatırlattı.
Bu önemli buluşmada gençlere olan güvenini ve desteğini açıkça ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk gençliğinin geleceğe umutla bakmasını sağlayacak mesajlar verdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.