DOLAR 32,2690 0.08%
EURO 34,7824 -0.01%
ALTIN 2.403,05-0,24
BITCOIN 2050787-0,10%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hollanda Başbakanı Rutte’den Önemli Görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hollanda Başbakanı Rutte’den Önemli Görüşme

ABONE OL
Nisan 26, 2024 22:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hollanda Başbakanı Rutte’den Önemli Görüşme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hollanda Başbakanı Rutte Arasındaki Görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Vahdettin Köşkü’nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, iki ülke arasındaki dostluk anlaşmalarının yıldönümlerine vurgu yaptı.

İkili İlişkiler ve İşbirliği Alanları

Erdoğan, Türkiye-Hollanda arasındaki çok boyutlu işbirliğini gözden geçirdiklerini belirterek, ticari ve ekonomik ilişkilerin derinleşerek güçlendiğini dile getirdi. Hollanda’nın Türkiye’deki en büyük yabancı yatırımcı ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, ikili ticaret hacminin artırılması hedefine değindi.

Avrupa Birliği İlişkileri ve NATO Genel Sekreteri Seçimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin önemine değinerek, Hollanda’dan destek beklediklerini ifade etti. Ayrıca, NATO Genel Sekreteri seçimi konusunda stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde karar vereceklerini belirtti.

Gazze ve Terörle Mücadele

Erdoğan, Gazze’deki durumu ve terörle mücadeleyi de ele aldıklarını aktararak, Gazze’deki katliamların durdurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, terörle mücadelede kararlılıklarını dile getirdi.

NATO Zirvesi ve Savunma Sanayi

Temmuz ayında gerçekleşecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin gündemlerinde yer aldığını belirten Erdoğan, NATO Genel Sekreteri adayları hakkında görüşlerini paylaştı. Savunma sanayi alanındaki işbirliğine vurgu yaparak, müttefikler arasındaki engellerin kaldırılmasının önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte’ye teşekkür ederek, Rutte’ye yeni görevinde başarılar dilediğini ifade etti. Basın toplantısına Türk ve Hollandalı yetkililerin yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.