Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Mamak 8. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Suriye’deki gelişmelere ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye’nin milli bekasına yönelik hiçbir yapıya müsamaha göstermeyeceğini vurgulayarak, “Suriye’de yapılanarak Türkiye’ye, halkımıza ve milli bekamıza yönelik hareketler içinde olan yapılara hiçbir şekilde müsamaha göstermeyiz, müsaade etmeyiz.” dedi.
Yılmaz, Türkiye’nin tek temennisinin Suriye’ye huzur ve istikrarın gelmesi olduğunu belirterek, “Suriye’deki tüm kesimleri kucaklayan bir siyasi çözüm oluşturulması gerektiğini” ifade etti. İnanç, mezhep, etnik yapı ayrımı yapılmaksızın tüm Suriyeli kesimlerin içinde bulunduğu bir çözümün olmaması durumunda Suriye’de huzurun sağlanamayacağını vurguladı.
Yılmaz, mezhep veya etnik yapı nedeniyle kendisini güvende hissetmeyen birinin ülkenin güvenliğini sağlayamayacağını belirterek, Suriyeli kardeşlerin güvenli bir ortamda ülkelerine onurlu bir şekilde dönmelerini temenni etti. Türkiye’nin Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyduğunu vurguladı.
Yılmaz, Türkiye’nin sadece huzur ve istikrar istediğini, komşusunda bulunan herkesin huzur içinde yaşamasını arzuladığını ve milli bekasına yönelik hareketler içinde olan yapıları asla kabul etmeyeceğini net bir şekilde ifade etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.