DOLAR 32,5362 0.24%
EURO 34,7810 0.08%
ALTIN 2.490,481,16
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Davutoğlu: Kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya alıyoruz

Davutoğlu: Kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya alıyoruz

ABONE OL
Şubat 23, 2021 07:33
Davutoğlu: Kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya alıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti grup toplantısında taşeron işçiler için müjdeyi verdi. Davutoğlu, kamuda çalışan tüm taşeron işçileri kadroya alacaklarını söyledi. Başbakan Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi: Bugün Meclise sevk edilenlerle birlikte son kanun tekliflerini gönderdik. Reformların yüzde 65’ini vaatlerin yüzde 100’ünü gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Asgari ücretten emeklilere vaadettiğimiz zamdan, gençlerimize kredi imkanlarına kadar üç ay içinde yerine getirmiş oluyoruz. Son olarak bugün bir müjdemizi vaatler çerçevesinde Bakanlar Kurulu’nda aldığımız kararı açıklamak isteriz. Bugün kamuoyunda taşeron işçiler olarak bilinen kardeşlerimizle ilgili müjdeyi paylaşacağım. Bildiğiniz gibi asıl işlerde çalışanları seçim vaadi olarak kamuya alacağımızı vurgulamıştık. Bu sözümüzü yerine getirecek çalışmaları tamamladık. Böylelikle asli asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Hayırlı olsun.Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah.Söz konusu çalışanlarımız, özel sözleşmeli olarak aldıkları ücretle beraber çalıştıkları yerlerde çalışmaya devam edecekler. Bu süre içerisinde herhangi bir suistimale izin vermeyeceğiz.”

Taşeron düzenlemesinde asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmayacak. Söz konusu düzenlemeden yaklaşık 700 bin çalışanın yararlanacağı belirtildi. Kadroya alınan tüm işçilerin, diğer işçilere tanınan tüm özlük haklardan yararlanacağı ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.