DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deprem Sonrası Hatay’da Okullar Bir Gün Tatil

Deprem Sonrası Hatay’da Okullar Bir Gün Tatil

ABONE OL
Şubat 6, 2024 17:13
Deprem Sonrası Hatay’da Okullar Bir Gün Tatil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da Yıkım ve Can Kaybı

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler, Hatay kentinde büyük bir yıkıma ve can kaybına yol açtı. Kahramanmaraş merkezli olan ve 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, birçok binanın yıkılmasına ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Depremin Birinci Yıl Dönümünde Tatil Kararı

Hatay Valiliği, depremin birinci yıl dönümünde eğitim ve öğretime bir gün ara verme kararı aldı. Bu karar, depremin yarattığı travmanın hala devam ettiği ve toplumun bir süreliğine dinlenmeye ihtiyaç duyduğu düşüncesiyle alındı.

Öğrencilerin ve Velilerin Güvenliği Öncelikli

Valilik tarafından alınan kararla, öğrencilerin ve velilerin güvenlikleri en üst düzeyde tutulması hedefleniyor. Depremin yarattığı korku ve stresin hala devam etmesi, psikolojik açıdan etkilenen öğrencilerin biraz olsun rahatlamalarına yardımcı olmak amacıyla tatil kararı verildi.

Bu tatil kararıyla birlikte, öğrenciler ve veliler bir günlük ara vererek deprem sonrası yaşanan zorlu süreci bir nebze olsun atlatabilecekler. Hatay Valiliği, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumun daha da güvenli hale gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.