DOLAR 32,3407 0.18%
EURO 35,1225 -0.19%
ALTIN 2.235,85-0,33
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DriTan teknolojisi ile de yılda 25 milyon litre su tasarrufu sağlıyor

DriTan teknolojisi ile de yılda 25 milyon litre su tasarrufu sağlıyor

ECCO, WWF (World Wide Fund for Nature) tarafından düzenlenen dünya çapındaki Earth Hour hareketini destekliyor ve 26 Mart Cumartesi günü zorunlu olmayan tüm ışıklarını kapatıyor. Üretimlerini sıfır atık ve daha az su kullanımı hedefiyle gerçekleştiren marka geliştirdiği DriTan teknolojisi ile de yılda 25 milyon litre su tasarrufu elde ediyor.

ABONE OL
Nisan 1, 2022 11:32
DriTan teknolojisi ile de yılda 25 milyon litre su tasarrufu sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugüne kadar toplum ve gezegen için hareket etme amacı doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştiren dünyanın en büyük deri markalarından ECCO, Earth Hour etkinlikleri kapsamında 26 Mart Cumartesi günü zorunlu olmayan tüm ışıklarını kapatacağını duyurdu. Geliştirdiği DriTan teknolojisi ile tamamen susuz deri üretimine doğru devrim niteliğinde bir geçiş yapan ECCO, Dünya Sağlık Örgütü’nün rakamlarına göre yılda 25 milyon litreden fazla su tasarrufu sağlıyor ve ortalama 9.000 kişinin su ihtiyacını karşılıyor.

Dünyanın en gelişmiş araştırma ve geliştirme tesislerinden birine sahip olan Danimarkalı deri devi, beş yıl süren çalışmaların sonucunda geliştirilen DriTan teknolojisi ile derilerin bronzlaşması için gereken su miktarını önemli ölçüde azaltırken, imalathanelerin de daha sürdürülebilir şekilde çalışmasını sağlıyor. Her bir deri için yaklaşık 20 litre su tasarrufu sağlayan teknoloji ayrıca kimyasal kullanımını da en aza indirgiyor. DriTan teknolojisi sayesinde elde edilen tasarrufla senede ortalama 9.000 kişinin su ihtiyacı karşılanıyor.

Susuz deri üretimine doğru dev bir adım

Dünyanın en gelişmiş araştırma ve geliştirme tesislerinden biri olan ECCO Leather, binlerce yıldır süregelen bol su kullanmadan deri işlemenin imkansız olduğu düşüncesini yıkan DriTan teknolojisini, derilerin ihtiva ettiği nemi kullanmanın yollarını geliştirerek ve iyileştirerek yapıyor; bunu yaparken de dünyanın en eski endüstrilerinden birini yeniden icat etmeye çalışıyor. ECCO Leather, DriTan teknolojisini, tüm deri üretim sürecini susuz hale getirmek için bir ilk adım olarak görüyor.

DriTan yapımı deri ile birlikte sürdürülebilir materyaller ve geri dönüştürülmüş tekstil ürünleri kullanılarak sıfır-atık olan bir gelecek hedefine doğru ilerleyen ECCO, özellikle çanta yapımında başta geri dönüştürülmüş pamuk ve geri dönüştürülmüş polyester olmak üzere sertifikalı/onaylanmış sürdürülebilir tekstil malzemeleri kullanıyor. Buna ek olarak DriTan teknolojisi deri üretiminde kullanılan kimyasalların miktarını önemli ölçüde azaltıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.