DOLAR 32,3419 0.19%
EURO 35,1300 -0.17%
ALTIN 2.238,24-0,22
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Kupası Hakkında Açıklama Yapıldı

Dünya Kupası Hakkında Açıklama Yapıldı

ABONE OL
Aralık 1, 2021 13:41
Dünya Kupası Hakkında Açıklama Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paraguay’da toplanan CONMEBOL, FIFA Dünya Kupası’nın iki yılda bir düzenlenmesi teklifini bir kez daha inceleyerek açıklama yaptı.

“FIFA tarafından gündeme getirilen değişiklik için hiçbir sebep, fayda veya gerekçe yoktur. Bunu göz önünde bulunduran CONMEBOL’u oluşturan on ülke, iki yılda bir düzenlenirse Dünya Kupası’na katılmayacaklarını teyit etti. Söz konusu proje, dünyadaki en ilbet giriş önemli spor etkinliklerinden birinin tarihini göz ardı ederek neredeyse 100 yıllık dünya futbol geleneğine sırtını dönüyor. CONMEBOL, şu anda yürürlükte olan Dünya Kupası’nı şartları ve sınıflandırma sistemleriyle desteklemektedir.”

Avrupa’daki bazı ülkelerin futbol federasyonları da Dünya Kupası’nın dört yıl yerine iki yılda bir yapılması durumunda FIFA’dan ayrılma kozunu kullanacak.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, FIFA Dünya Kupası’nın dört yerine iki yılda bir düzenlenmesi konusunu gündeminde tutmaya devam ediyor.

Diğer taraftan, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, FIFA Dünya Kupası’nın dört yerine iki yıl arayla yapılması için yürütülen çalışmalara sıcak bakmıyor.

Dünya Kupası’nın iki yılda bir düzenlenmesine karşı çıkan UEFA, 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği sürecini başlatmıştı. ilbet FIFA Dünya Kupası’nın iki yılda bir düzenlenmesi halinde, iki turnuvanın birbiriyle aynı yıl düzenlenmesi riski de bulunuyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de FIFA Dünya Kupası’nın dört yerine iki yılda bir yapılmasının, futbol dışındaki branşların gelişimini baltalamasından endişelendiklerini belirtmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.