DOLAR 32,3058 0.06%
EURO 34,9313 0.31%
ALTIN 2.393,070,03
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyanın İzmir mirası UNESCO yolunda

Dünyanın İzmir mirası UNESCO yolunda

ABONE OL
Şubat 23, 2021 08:22
Dünyanın İzmir mirası UNESCO yolunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alan Tarihi İzmir, Birgi, Gediz Deltası ile Foça, Çandarlı ve Çeşme kalelerinin dünya mirası daimi listesine alınması için hazırlıklar sürüyor.

İZMİR (Anayurt) – İzmir’i dünya kenti yapma hedefiyle yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası geçici listesindeki alanlarıyla ilgili çalışmalarına devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çalışmalarla ilgili bilgi vererek “İzmir sahip olduğu kültürel ve doğal değerlerle dünya ölçeğinde önemli bir coğrafya. İzmir’i UNESCO Dünya Mirası kategorisiyle taçlandırmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere İzmir’deki tüm paydaşlarla büyük bir özveri içinde çalışıyoruz” dedi.

Başkan Tunç Soyer, Dünyanın İzmir Mirası çalışmalarının UNESCO yolundaki önemini vurgulayarak şöyle konuştu: “Dünyanın İzmir Mirası çalışmalarımız ile hem şehirdeki UNESCO alanlarının sayısını artırmayı hem de bu alanların birbirleriyle ilişkisini sağlayıp, sürdürülebilir bir turizm anlayışıyla İzmir’in marka değerini ve İzmir’e gelen turist sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Bu program, İzmir Vakfı ve İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte hazırladığımız İzmir’in yeni turizm tanıtım stratejisinin de önemli bir ayağını oluşturuyor.”

İzmir’de UNESCO Dünya Mirası kriterlerini karşılayan pek çok alan bulunuyor. Şehirdeki farklı paydaşlarla yürütülen çalışmaların sonucunda Kemeraltı ve çevresini içine alan Tarihi İzmir, Birgi, Gediz Deltası ve Ceneviz ticaret yolunun parçası olan Foça, Çandarlı ve Çeşme kalelerinin de daimi listeye alınması bekleniyor. Daimi listedeki Efes ve Bergama için ise alan yönetimi çalışmaları sürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.