DOLAR 32,3694 0.15%
EURO 34,9865 -0.29%
ALTIN 2.324,490,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EYLEM TOK YARATICILIKTA SINIR TANIMIYOR YENİ PROJESİ İLE HAYATI FARKLI BİR PENCEREDEN ELE ALIYOR
  • Samsun Halk Haber
  • Magazin
  • EYLEM TOK YARATICILIKTA SINIR TANIMIYOR YENİ PROJESİ İLE HAYATI FARKLI BİR PENCEREDEN ELE ALIYOR

EYLEM TOK YARATICILIKTA SINIR TANIMIYOR YENİ PROJESİ İLE HAYATI FARKLI BİR PENCEREDEN ELE ALIYOR

ABONE OL
Nisan 4, 2023 12:16
EYLEM TOK YARATICILIKTA SINIR TANIMIYOR YENİ PROJESİ İLE HAYATI FARKLI BİR PENCEREDEN ELE ALIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Daha çok yazar ve yönetmen kimliği ile tanınan Eylem Tok, sanatsever tarafı ile okuruna farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Yakın zamanda raflarda yer alacak olan ve ilk sayfalarından itibaren, kitap severlere büyüleyici bir okuma deneyimi sunacak olan Tok’un yeni kitabıyla; hayatı farklı bir pencereden ele alacak, bolca düşünecek ve anlamlandırmayı öğreneceğiz. Yazarın yeteneği ve yaratıcılığı ile birleşen bu kitap, sizi hayal gücünüzün sınırlarını zorlamaya davet ediyor.

 

Edebiyat, sanat, film, tasarım ve birçok farklı alanda kendinden söz ettiren Eylem Tok; sanat hayatındaki estetik tarafını eserleri ile harmanlıyor; yeteneğini hayalleri ile buluşturuyor.  Eserlerinde sorgulatan, tesir bırakan ve farklı deneyimler yaşatan Tok, yazarlıkta eksik yanlarını tamamladığını ve kendi istediği yoldan gittiğini söylüyor. Sanata olan yeteneğinin yanı sıra iktisat ve psikoloji eğitimi alan, geçtiğimiz yılı üreterek geçiren yazar; bir kadının hayatını, anılarını, hayal kırıklıklarını ve yeniden doğuşunu konu alan ‘Sintiyatpera’ ikinci filminin yapımcılığını ve yönetmenliğini de üstlendi. Londra Kitap Fuarına katılım sağlayarak kendine güçlü bağlantılar kurdu. Ayrıca film severlerin ve yönetmenlerin bir araya geldiği Çaydaçıra Film Festivali ve Sanat Festivalinde jüri koltuğunda yer aldı.

 

Farklılıkları Harmanlıyor, Sanatı Daha Erişilebilir Kılıyor

 

İç dünyasını hayal etmeye devam edebileceği hikayelerle dolduran, paralel gerçekliği eserlerine yansıtan, kelimeleriyle derin izler bırakan ve romanlarda yarattığı karakterler ile ilham olan Eylem Tok; eserlerinde herkesin kendinden bir şey bulacağını vurguluyor.  Hayatın her alanında sanata erişilebilir olunmasını söyleyen Tok; sahibi olduğu Art Gallery ile kültür alanlarında gündem yaratan, özel sergiler, çeşitli sanat etkinlikleri, sanat söyleşileri, yaratıcı atölyeler düzenleyerek, geniş bir sanat yelpazesinde sanatçılar ile sanatseverleri buluşturuyor ve buluşturmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra yazmaktan, üretmekten asla vazgeçmiyor. Yeni kitabı ‘Benekli’ ile algıyı değiştiriyor, yetişkin ve çocuk herkese hitap eden bir konuyu ele alıyor. Yaşamımızda sık sık karşılaştığımız sorulara cevap bulacağımız yeni kitabı için konuşan Tok, ‘düşünme sürecindeki insanlara yardımcı bile olacak’ diyerek merak uyandırdı.

 

Benekli Yakında Kitapevi Raflarında Yerini Alacak 

 

Bir köpeğin yaşadıklarını bir köpeğin gözünden anlattığı ‘Benekli’, hayatında değişiklik yapmak isteyenler için; ilham verecek, karşılıksız sevginin yüceliğini hatırlatacak ve herkesin eşit yaşama sahip olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serecek. Eylem Tok, akıcı üslubu ve heyecan verici anlatımıyla, köpeklerin dünyasıyla insanların dünyasını birleştiriyor.

 

 

Eylem Tok Hakkında:

Yazma hayatına çocuk yaşlarda şiir ile başlayan Eylem Tok; düz yazı, deneme ve öyküler ile meslek hayatına devam etti. Roman yazarlığı dışında öykü şiir ve çocuk masalları kitabı kategorilerinde eserler yazan Tok, ulusal ve uluslararası birçok festivalde finale kalmış, edebiyat dalında başarılarıyla anılmıştır. 2013’te yayımlanan ve uzun süre çok satanlar listesinde kalan Mihr adlı psikolojik romanıyla adından sıkça söz ettirdi. 2014’te ikinci romanı Allah’ın Piyonlarını eseri yayımlandı. 2016’da yazdığı ilk çocuk kitabı The Giant and the Three Dwarves İngiltere’de yayımlanarak İngiltere, ABD ve Kanada’da aynı anda satışa sunuldu. Aynı adlı seriden uyarladığı çocuk ve gençlik romanı ‘Dev ile Üç Cüce’ 2019’da Türkiye’de okurla buluştu. Eşzamanlı olarak festivaller için çektiği soyut sanat filmi Sintiyatpera (Cintheapera) ulusal ve uluslararası birçok festivalde finale kaldı. Şair, yazar ve yönetmen Eylem Tok’un bir köpeğin hikâyesini anlattığı yeni romanı Spots ve şiir kitabı Bitter Sugar, İngiltere’de dağıtımı yapılmadan önce Londra Kitap Fuarı’nda tanıtıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.