Berlin’de Filistin’i destekleyen gruplar tarafından düzenlenen yürüyüşe 1000’den fazla gösterici katıldı. Göstericiler, Alexander Meydanı’ndan Unter den Linden metro istasyonuna kadar Filistin bayraklarıyla yürüdü. “Soykırımcı Biden hoş gelmedin” ve “ABD 1 numaralı terörist” sloganları atıldı.
Yürüyüş güzergahında İsrail yanlısı bir grup, provokasyon amaçlı İsrail bayrakları açarak gösteriyi etkilemeye çalıştı. Ancak polis, gerilimi önlemek için müdahale etti ve en az 4 kişiyi gözaltına aldı.
Berlin Ana Tren Garı önünde ise “Filistin ve İsrail’de adil bir barış için” sloganıyla başka bir gösteri supertotobet para çekme düzenlendi. Göstericiler, Alman hükümetini İsrail’e verdiği destek konusunda eleştirdi ve Orta Doğu’da sivil halkın korunması için çağrıda bulundu.
Eyleme katılan Uwe, İsrail’in binlerce insanı öldürmesini kabul edilemez bulduğunu belirterek tepkisini dile getirdi. Başka bir gösterici olan Dave Gardner ise Filistinlilere yapılan adaletsizliği vurgulayarak, Almanya’da çifte standart olduğunu söyledi. Bu protestolar, Almanya’da Filistin’e destek eylemlerinin arttığını ve halkın Orta Doğu’daki çatışmalara duyarlılığının yüksek olduğunu gösterdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.