DOLAR 38,0415 0.04%
EURO 41,4051 -0.51%
ALTIN 3.678,08-0,64
BITCOIN 3177131-0,70%
İstanbul
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gelir İdaresi Başkanlığı, Elektronik Belge Uygulamalarında Değişiklikler Yaptı

Gelir İdaresi Başkanlığı, Elektronik Belge Uygulamalarında Değişiklikler Yaptı

ABONE OL
Kasım 12, 2024 21:18
Gelir İdaresi Başkanlığı, Elektronik Belge Uygulamalarında Değişiklikler Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi usul kanunu genel tebliğinde yapılan değişikliklerle elektronik belge uygulamalarını güncelledi.

Elektronik Belge Düzenleme Kolaylaştırıldı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, vergi mükelleflerinin kullanması gereken ancak henüz elektronik belge olarak düzenlenemeyen gider pusulaları ve müstahsil makbuzları artık elektronik ortamda düzenlenebilecek. Bu belgelerde ıslak imza zorunluluğu kaldırılarak tarafların bilgilerinin elektronik ortamda veya iletişim araçlarıyla doğrulanabilmesi imkanı getirildi.

E-Fatura ve E-Arşiv Fatura Uygulamaları Genişletildi

Mükelleflerin finansman ve tasarruf finansman şirketleri ile ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşlarına yönelik işlemleri için e-dekont düzenleme imkanı sağlandı. Ayrıca, 2025 yılından itibaren e-arşiv fatura zorunluluğu getirilen faturaların toplam tutarının 3 bin lirayı aşması halinde 2026 yılından itibaren tutara bakılmaksızın e-arşiv fatura olarak düzenlenmesi gerekti.

Özel Entegratörlere Yaptırımlar ve İnşaat Demiri İzleme Sistemi

GİB tarafından belirlenen özel entegratörlerin, elektronik belge uygulamalarına ilişkin mevzuata uymaması durumunda özel usulsüzlük cezaları kesilecek ve eksikliklerin giderilmesi istenecek. Aynı takvim yılı içerisinde birden fazla kez tespit edilen eksiklikler ise özel entegratörlük izninin iptal edilmesine neden olabilecek. Ayrıca, inşaat demiri satışı yapan mükelleflerden brüt satış hasılatı 1 milyon liranın üzerinde olanların e-irsaliye uygulamasına dahil olması zorunlu hale getirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.