DOLAR 32,3771 0.16%
EURO 35,0304 -0.2%
ALTIN 2.324,690,24
BITCOIN 2264305-0,79%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google, arama sayfası için koyu renk temasını test etmeye başladı

Google, arama sayfası için koyu renk temasını test etmeye başladı

ABONE OL
Şubat 23, 2021 08:07
Google, arama sayfası için koyu renk temasını test etmeye başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Chrome OS işletim sisteminin kısa bir süre sonra koyu renk temasına kavuşucağını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Yine benzer bir haber ile karşımıza çıkan Google, web üzerindeki arama sayfası için koyu renk temasını test etmeye başladığını duyurdu.

Google, koyu renk temasının test edilmeye başlandığını duyursa da söz konusu özelliğin hangi bölgelerde test edildiğini açıklamadı. Paylaşılan bilgilere göre eğer kullandığını bilgisayar halihazırda koyu renk temasında ise Google arama sayfanız da otomatik olarak koyu renk temasına geçiş yapacak.

Ortaya çıkan görsellerde Google’ın koyu renk teması olarak tamamen siyah yerine koyu bir gri tonunu tercih ettiğini görüyoruz. Test sürecini doğrulasa da konu ile ilgili detaylı açıklama yapmaktan kaçınan Google, her zaman kullanıcıları için deneyimi iyileştirmenin yeni yollarını test ettiklerini fakat şu anda duyurulacak özel bir gelişmenin olmadığını da paylaştı.

Hatırlatmak gerekirse Google arama sayfası için koyu renk teması sunulacağı ile ilgili haberler ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayında paylaşılmıştı. Geçtiğimiz ay sadece bir iddia olan haber bugün Google tarafından doğrulanmış oldu. Söz konusu koyu renk teması özelliğinin tüm Google kullanıcılar için ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.