İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarının katkılarıyla Hatay’da yapılan İBB Emekçileri Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin teslim töreni gerçekleştirildi. Törene, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.
İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) hizmet araçları tanıtımında yaptığı konuşmada iktidara ‘kayyum’ tepkisi gösterdi. AK Parti iktidarının 2028’e gidecek takatinin kalmadığını belirten İmamoğlu, “Bu millet sizi artık hafızasından silmeye kararlı. Sizi evlerinize yollamaya kararlı.” dedi.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in yerine kayyum atanmasında gerekçe olarak gösterilen bir telefon görüşmesine de değinen İmamoğlu, adaletsizlik ve hukuksuzluğu kabul etmeyeceklerini vurgulayarak “Herkes, sıfatı ne olursa olsun, kısa bir süre sonra yaptıkları adaletsizliklerin, hukuksuzlukların, vicdansızlıkların hesabını millete de verecek, hukukun önünde de hesabını verecek.” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, adaletsizliğin ve istismarın son bulacağını belirterek “Milletin verdiği sıfatı arkasına aldığı güçle istismar edenlerle bu millet sandıkta hesabını görecek. Adaletli bir yargı süreci herkesin yargılanarak yargı önünde hesap vermesini sağlayacak.” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Aklınızı başınıza toplayın. Milletinizi, vatanınızı seven, hukuka uygun, insan haklarına uygun bir uygulamayla görevinizi yapın.” diyerek sözlerini noktaladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.