DOLAR 32,4746 -0.2%
EURO 34,9749 0.35%
ALTIN 2.435,530,53
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Influencer Marketing Pazarlama Yöntemi Nedir?

Influencer Marketing Pazarlama Yöntemi Nedir?

ABONE OL
Mayıs 21, 2021 13:56
Influencer Marketing Pazarlama Yöntemi Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

influencer marketing nedir ve nasıl bir pazarlama yöntemi olarak kullanılmaktadır? Adından da anlaşılacağı üzere influencer marketing, insanları etkilemeyi başaran ve onların güvenini sağlamış olan, geniş kitlelere tek bir gönderi ile ulaşım sağlayan kişiler aracılığıyla yapılan pazarlama tekniği olarak nitelendirilebilmektedir. Özellikle de Tiktok, Youtube, Instagram, Twitter ve Linkedin gibi dünyada oldukça popüler olan sosyal medya mecralarında son dönemlerde fazlasıyla influencer marketing çalışmaları görülmektedir.

Marka ve kuruluşlar satışının artmasını istedikleri ürünleri influencerlara gönderirler ya da vermiş oldukları hizmetin bilinirliğinin artması için potansiyel kitleye kolayca ulaşabilecek olan influencerlar ile reklam iş birliği sağlarlar. Böylece influencer marketing pazarlama yönetimi yapılmış olur. Ancak bu yöntem uygulanırken firma ve markaların aşamalara uygun olarak ilerlemesi önemlidir.

Influencer Marketing Temel Aşamaları

Influencer marketing son dönemlerin en çok tercih edilen pazarlama tekniklerinden biri olmuştur. Bu bağlamda pek çok marka ve firma influnecer marketing ile tanınırlıklarını arttırırlar.  Ancak yöntemi kullanırken 3 temel aşamaya uygun olarak hareket edilmesi markaların maksimum sonuçları almasın da etkili olur. Aşağıda influencer marketing uygulaması için uyulması gereken aşamaları maddeler halinde sıraladık.

  • Doğru potansiyel müşterilere doğru zamanda erişim sağlanmalı.
  • İş birliği yapan influencer, reklamını yaptığı ürün ya da hizmeti en iyi ve en mükemmel şekilde tanıtmalıdır.
  • Reklam düz bir şekilde değil tamamen samimi ve güvenilir bir dil ile gerçekleştirilmelidir. Aynı zamanda marka hakkındaki olumlu deneyimlerden bahsedilmelidir.

Belirtilen tüm aşamalar sırasıyla uygulandığında influencer marketingden istenilen sonuç alınabilir.

Kaynak: https://creatorstation.com/influencer-marketing-nedir/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.