DOLAR 32,2748 0.04%
EURO 34,8465 0%
ALTIN 2.438,140,24
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Açıklamaları: İran Expo 2024 Fuarı ve Nükleer Silahlar
  • Samsun Halk Haber
  • Dünya
  • İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Açıklamaları: İran Expo 2024 Fuarı ve Nükleer Silahlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Açıklamaları: İran Expo 2024 Fuarı ve Nükleer Silahlar

ABONE OL
Nisan 27, 2024 19:18
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Açıklamaları: İran Expo 2024 Fuarı ve Nükleer Silahlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin İran Expo 2024 Fuarı’nda Yaptığı Konuşma

İran Cumhurbaşkanı Reisi, başkent Tahran’da düzenlenen “İran Expo 2024 Fuarı”nın açılış töreninde Uluslararası Konferans Merkezi’nde konuştu. Reisi, fuara uluslararası katılım seviyesinin ülkesine yönelik ekonomik yaptırımların etkisizliğine işaret etti ve “Bu fuar ülke, bölge ve tüm dünya için ekonomik kalkınmayı teşvik ediyor. İran’ın yaptırımlara karşı dayanıklı olduğunu ve yaptırımların bu ülkede hiçbir zaman başarılı olmadığını gösteriyor.” dedi.

İran’ın Nükleer Silah Üretimi Konusundaki Tutumu

Reisi konuşmasında, İran’ın nükleer silah üreteceğine dair endişelere de değindi. “Nükleer ve savunma sanayi dahil olmak üzere doktrinimizde nükleer silah üretimine yer yoktur. Bu, Rehber’in (Hamaney) fetvasıdır.” ifadelerini kullanan Reisi, nükleer teknolojiyi sivil amaçlarla kullandıklarını ve kullanmaya devam edeceklerini belirtti. Hamaney’in 2000’li yılların başında çıkardığı fetva ile nükleer silahların geliştirilmesi veya kullanılmasının yasaklandığını hatırlattı.

Hamaney’in Fetvası ve İddialar

İsrail’in 1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluğuna saldırısının ardından, bazı siyasiler Hamaney’in fetvasının değişebileceğini ve İran’ın nükleer silah üretebileceğini iddia etmişti. Meclis Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Üyesi ve muhafazakar Milletvekili Cevad Kerimi Kuddusi, Hamaney’in fetvasının değişmesi durumunda ilk nükleer denemenin bir hafta içinde yapılacağını öne sürmüştü. Bu iddialar ülke içinde tartışmalara neden olmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.