İran’ın 1 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği İsrail’e yönelik füze saldırısı, uluslararası arenada büyük yankı uyandırmıştı. Amerikan Washington Post gazetesi, söz konusu saldırıyla ilgili detaylı bir analiz yayınladı. Haberde, saldırı sırasında ve sonrasında çekilen video ve fotoğraflar detaylı bir şekilde incelendi.
Gazetenin aktardığı bilgilere göre, İran’a ait uzun menzilli balistik füzeler, İsrail’in hava savunma sistemlerini aşmayı başararak en az 3 askeri tesise ve istihbarat tesisine isabet etti. Necef Çölü’ndeki Nevatim Hava Üssü’ne 20 füze, Tel Nof Hava Üssü’ne ise 3 füze düştü. Ayrıca, Tel Aviv yakınlarında bulunan Mossad’a ev sahipliği yapan üssün yakınına da en az iki füze düştü.
Washington Post gazetesine açıklamalarda bulunan analistler, ortaya çıkan görüntülerin füzelerin üslere doğrudan çarpmasıyla uyumlu olduğunu belirtti. Bu analizler, füze saldırısının ciddiyetini ve etkisini ortaya koydu.
Bu gelişmeler, bölgedeki tansiyonu yükseltirken uluslararası ilişkilerde de yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Olayın ardından taraflar arasında gerilimin artması beklenirken, detaylı analizler ve uluslararası diplomasi süreci gelişmeleri yakından takip ediliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.