DOLAR 32,3373 0.25%
EURO 34,9776 -0.46%
ALTIN 2.310,441,47
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İRLİKTELİKTE UMUDU BULANLAR:     “KADIN MÜCADELESİ” GAİN’DE   

İRLİKTELİKTE UMUDU BULANLAR:   “KADIN MÜCADELESİ” GAİN’DE  

ABONE OL
Mart 9, 2023 07:31
İRLİKTELİKTE UMUDU BULANLAR:     “KADIN MÜCADELESİ” GAİN’DE   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deneyimli gazeteci Can Ertuna’nın hazırladığı haber-yorum programı “4×4”ün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel bölümü şimdi yayında. Programda kadınların Türkiye’deki temel sorunları 4 kadın ve 4 farklı bakış açısıyla yorumlanıyor.

 

“Kadınlar tek başlarına veya bir kalabalık olarak her ‘hayır’ dediklerinde, bir erkekten bağımsız yaşayabilmek için her adım attıklarında ve bunu yaparken de yanlarındaki başka kadınlardan ve çevrelerinden destek ve dayanışma bulduklarında, o dönüşüm kendiliğinden gerçekleşiyor, kadınlar özgürleşiyor.”

 

Türkiye’nin en tartışmalı konularını farklı görüşlere sahip uzmanların yorumlarıyla ele alan haber-yorum programı “4×4”ün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan “Kadın Mücadelesi” bölümü yayına girdi.

 

GAİN’de yayınlanan “4×4” bu bölümünde Türkiye’deki kadın mücadelesini, Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, feminist aktivist Feride Eralp, Havle Kadın Derneği Kurucusu Rümeysa Çamdereli ve İmece Ev İşçileri Sendikası Üyesi Tülay Korkutan’ın görüşleri ışığında mercek altına alıyor.

 

Programda şiddetten temsiliyet problemlerine kadınların Türkiye’deki temel sorunları, tartışmalı anayasa teklifiyle yeniden alevlenen başörtüsü meselesi ve İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik görüşler paylaşılıyor. “Kadınlar nasıl özgürleşecek?” sorusu üzerine aktarılan yorumlarda ise “umut” vurgusu öne çıkıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.