DOLAR 32,3944 -0.02%
EURO 34,8892 0.02%
ALTIN 2.401,590,25
BITCOIN 19179012,26%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Başbakanı Netanyahu, Esir Takası Nedeniyle Eleştiriliyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Esir Takası Nedeniyle Eleştiriliyor

ABONE OL
Nisan 1, 2024 19:06
İsrail Başbakanı Netanyahu, Esir Takası Nedeniyle Eleştiriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netanyahu’nun Başarı Algısı ve Eleştiriler

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya eleştiriler devam ediyor. Esirin kardeşi Danny Elgarat, Netanyahu’nun seçimler ve görev süresinin sona ermesine yakın başarı algısı oluşturmak için esirlerin bırakılmasını istediğini vurguladı. Elgarat, Netanyahu’nun rehineleri geri getirmek için görev süresinin bitmesini beklediğini belirterek, “Bu insanların kendi halkı olması Netanyahu’nun hoşuna gitmiyorsa yeni bir ülke, yeni bir halk edinsin. Daha neyi bekliyor?” ifadelerini kullandı.

Protestolar ve Baskı Artıyor

İsrail’de dün akşam yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı hükümet karşıtı gösterilerin ardından bazı gruplar, Batı Kudüs’teki İsrail Meclisi önünde yüzlerce çadır kurarak burada kalmaya başladı. Protestocular, Başbakan Netanyahu’nun istifası, erken seçim ve Gazze’deki İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebinde bulunuyor. Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerden dolayı Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor.

Netanyahu’ya Destek ve Eleştiriler

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de dahil Netanyahu hükümetinin üst düzey isimleri, esirlerin İsrail’in birinci önceliği olmaması gerektiğini savunuyor. Bazı esir yakınları ise sosyal medyada Netanyahu destekçileri tarafından saldırıya uğradıklarını iddia ederek, hükümete esirlerin salıverilmesi için çağrıda bulunduklarında fiziksel saldırıya uğradıklarını belirtmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.