DOLAR 32,4621 -0.09%
EURO 34,8528 -0.36%
ALTIN 2.449,800,58
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’un Sefiri Trabzonspor

İstanbul’un Sefiri Trabzonspor

ABONE OL
Şubat 2, 2021 14:58
İstanbul’un Sefiri Trabzonspor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süper Kupa galibiyeti ile İstanbul’da moralli olan Trabzonspor, Beşiktaş deplasmanında yükselişini sürdürdü.

Oldukça yüksek tempoda başlayan karşılaşmada top adeta iki kalede gitti ve geldi. İki ekibinde ilk dakikalardan itibaren tehlike yarattığı karşılaşmada kilit 29.dakikada Nsakala’nın sol kanattan ortasında kafa vuruşu ile ağları havalandıran Vincent Aboubakar’ın golüyle açıldı. Kamerunlu oyuncu skoru 1-0’a getirirken golün hemen ardından Trabzonspor ablukası Beşiktaş yarı alanında başladı. 

İlk yarının son anlarına doğru yaklaşılırken hücüm üçlüsü Nwakaeme, Djaniny ve Ekuban ile baskısını arttıran karadeniiz fırtınası aradığı golü 44.dakikada Nwakaeme’nin sol kanattan çalımlarla getirdiği pozisyonda attığı şut ile buldu. Nwakaeme’nin şutu iki Beşiktaşlı oyuncudan sekerek ağlarla buluştu ve skor 1-1’e geldi.

Trabzonspor’un beraberlik golünün ardından ilk yarıda başka gol sesi çıkmayınca iki ekip soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle girdi.

İkinci yarının başlama düdüğüyle ise ilk yarının son anlarında süren karadeniz fırtınası devam ediyordu. Beşiktaş yarı alanında baskılı oyununu arttıran Trabzonspor gol için fırsat yaratmaya çalışıyordu. 

Dakikalar 61’i gösterirken Marlon ile kısa pas ile kullanılan köşe vuruşunda çalımlar ile ceza sahasına giren Nwakaeme uygun pozisyondaki Hugo ile topu buluştururken Hugo düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek Trabzonspor’u 2-1 öne geçirdi. 

Golün ardından Beşiktaş cephesinde skoru dengeleme arayışları başlarken ev sahibinin karşısında kalesinde adeta duvar ören bir Uğurcan Çakır vardı.

Beşiktaş kurduğu baskıda Uğurcan’ı geçemeyince skor bir türlü dengelenmedi. 

Siyah beyazlılarda 77. dakikada Dorukhan Toköz, Flavio’ya yaptığı çok sert müdahalenin ardından doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

Beşiktaş’ın 10 kişi kalmasının ardından tekrardan oyunun kontrolünü ele geçiren Trabzonspor hata yapmadı ve İstanbul’da geçtiğimiz hafta kazandığı Süper Kupa’nın ardından Beşiktaş’ı evinde geri düştüğü karşılaşmada 2-1 mağlup etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.