DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsviçre Alpleri’nde Kaybolan 6 Kişilik Kayak Grubundan Üzücü Haber

İsviçre Alpleri’nde Kaybolan 6 Kişilik Kayak Grubundan Üzücü Haber

ABONE OL
Mart 11, 2024 17:08
İsviçre Alpleri’nde Kaybolan 6 Kişilik Kayak Grubundan Üzücü Haber
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı, 1 Kişi Hala Aranıyor

İsviçre Alpleri’nde kaybolan 6 kişilik bir kayak grubundan üzücü haber geldi. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarında bulunan ekiplerin 5 kişinin cansız bedenine ulaştığını duyurdu. Diğer bir kayakçının aranmasına ise devam ediliyor.

Kaybolan Grup, Tete Blanche Dağı Yakınlarında Kayak Turundaydı

Cumartesi günü kaybolan grup, 3.706 metre yüksekliğindeki Tete Blanche dağının yakınlarında kayak turundaydı. Kayakçılar, ünlü Matterhorn zirvesinin bulunduğu Zermatt’tan hareket ederek İsviçre-İtalya sınırına doğru Arolla’ya gitmek üzere yola çıkmıştı.

Arama Kurtarma Çalışmaları Zorlu Hava Koşullarından Etkilendi

Valais kantonu polisi yaptığı açıklamada, kaybolan 6 kişiden 5’inin ‘Hayati belirti olmaksızın’ bulunduğunu belirtti. Yerel polis, arama kurtarma çalışmalarının zorlu hava koşulları nedeniyle sekteye uğratıldığını ifade etti. Alpler’de günlerdir etkili olan kuvvetli rüzgar ve yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmaların aksadığı açıklandı.

Zermatt Hava Kurtarma Servisinin Başkanı Açıklama Yaptı

Zermatt hava kurtarma servisinin başkanı Anjan Truffer, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Kötü hava koşulları nedeniyle uçmanın mümkün olmadığını” söyledi. Truffer, çok kuvvetli rüzgar, yoğun kar yağışı, yüksek çığ riski ve sıfır görüş mesafesi nedeniyle arama kurtarma çalışmalarında helikopter kullanamadıklarını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.