DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaktüsün Sağlığa Faydaları

Kaktüsün Sağlığa Faydaları

ABONE OL
Eylül 8, 2022 14:23
Kaktüsün Sağlığa Faydaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaktüsün sağlığa birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Şimdi, bu sağlık faydalarından sizler de yararlanabilirsiniz. Bu avantajlardan bazıları için okumaya devam edin. Kaktüs oturma odanızda yetiştirilebilir ve doğal bir boya olmaktan kanserle savaşmaya kadar birçok kullanım alanına sahiptir.

Sağlıklı şekerdir

Dikenli armut kaktüs meyveleri genellikle çiğ olarak yenir veya farklı şekillerde hazırlanır. Reçel ve meyve sularında kullanabilir veya şerbet yapabilirsiniz. Hatta onlardan gözleme şurubu bile yapabilirsiniz. Daha tatlı bir şeklini tercih ederseniz, nopales’i bir smoothie’de yiyebilirsiniz. Bu aynı zamanda acıktığınızda tadını çıkarmak için lezzetli bir ikramdır.

C vitamini kaynağıdır

Kaktüs pedleri, vücuttaki serbest radikallerle savaşan antioksidanlar açısından zengindir. Bu besinler, virüslerle savaşmak için gerekli olan beyaz kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olur. Ek olarak, kaktüs pedleri, cilt hücrelerini besleyen ve kronik hastalık riskini azaltan C vitamini ve yağ asitleri ile doludur. Ek olarak, kaktüs pedleri, endişe ve kronik uykusuzluk çeken insanlar için harikadır. Bu nedenle kaktüs pedleri diyetinize eklemek için harika bir atıştırmalıktır.

Kaktüs antioksidan kaynağıdır

Kaktüsün yaprakları antioksidanlar ve flavonoidler içerir. Antioksidanlar, toksin olarak bilinen serbest radikallerin zararlı etkileriyle savaşır. Kaktüs yaprakları bu toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir ve karaciğerin detoksifikasyon sürecinde yardımcı olabilir. Kaktüs ayrıca kalp krizi ve felçleri önlemeye yardımcı olan A vitamini gibi birçok faydalı besin içerir. 2003 yılında yayınlanan bir araştırma, kaktüs yapraklarının kanser hücrelerinin büyümesini önlemeye yardımcı olan bileşikler içerdiğini gösterdi.

Kaktüsün meyveleri ve yaprakları antioksidanlar, polifenoller ve amino asitler açısından zengindir. Bu bileşenler, anti-inflamatuar, antioksidan ve kan şekerini stabilize edici özellikler dahil olmak üzere insan sağlığı üzerindeki faydalı etkilerine katkıda bulunur. Kaktüs ayrıca besin kaynağı ve yem olarak da kullanılabilir. Ayrıca dünyadaki en yaygın bitkilerden biridir ve onları diyetinize önemli bir katkı yapar.

Lezzetlidir

Kaktüsün suyu, bu egzotik sebzenin birçok faydasından biridir. Kaktüsün tadı harika olmakla kalmaz, aynı zamanda yüksek düzeyde antioksidanlar ve diğer gerekli besinleri içerir. Kaktüs suyu maksimum fayda için günde üç defaya kadar tüketilebilir. Meyve aynı zamanda harika bir akşamdan kalma tedavisidir. Akşamdan kalmaları hafifletme kabiliyeti ile bilinmesine rağmen, mideniz hassassa veya birkaç gündür alkol alıyorsanız daha kötü semptomlara yol açabilir.

Kaktüs gibi sukulent ve aloe vera sağlık için çok faydalıdır. Ayrıca onlar da kaktüs çeşitleridir. Bitki bakımı yapıp hem evinizi şenlendirmek hem de sağlıklı olmak istiyorsanız satın alabilirsiniz. Sipariş için https://www.kalitecicek.com/bolge/bayrampasa linkine tıklayabilirsiniz.

Diyabet hastaları için kullanılmaktadır

Dikenli armut kaktüsü Meksika’da diyabet için kullanılır. İtalyan bitki uzmanları ayrıca glisemiyi düşürmek için Opuntia türlerini kullanıyor. Dikenli armut ekstraktının diyabetik sıçanlarda glikoz seviyelerini azalttığı gösterilmiştir. Ek olarak, insülin ve Opuntia fuliginosa meyvesinin saflaştırılmış özü, diyabetik sıçanlarda glike hemoglobin seviyesini azalttı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.