DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,0404 -0.25%
ALTIN 2.292,370,67
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kulis bilgisi: MHP, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ‘Montrö’ açıklamalarından rahatsız
  • Samsun Halk Haber
  • Siyaset
  • Kulis bilgisi: MHP, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ‘Montrö’ açıklamalarından rahatsız

Kulis bilgisi: MHP, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ‘Montrö’ açıklamalarından rahatsız

ABONE OL
Mart 30, 2021 11:33
Kulis bilgisi: MHP, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ‘Montrö’ açıklamalarından rahatsız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi sonrasında konuyu savunurken, bir soru üzerine Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin açıklaması, MHP tarafından tepkiyle karşılandığı belirtiliyor.

MHP kulislerinde Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin daha Kanal İstanbul projesi tartışılırken Montrö ile ilgili hassasiyetinin altını kalın çizgilerle çizdiğine dikkat çekilirken, şimdi yapılan bu açıklamanın ‘toplumda kutuplaşma yaratacağına’ dikkat çekiliyor.

‘Toplumu kutuplaştıracak’

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu imzalı habere göre, bu nedenle Cumhur İttifakı bileşenlerinin ‘toplumu kutuplaştıracak, Türk milletinin hassasiyetle üzerinde durduğu ve Türkiye’nin bekasının söz konusu olduğu konularla ilgili açıklamalardan uzak durması gerektiği’ vurgulanıyor.

Şentop ne demişti?

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesinden çıkması tartışmaları sürerken; Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Cumhurbaşkanı ‘Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çekildim, Montrö’yü tanımıyorum, feshettim’ diyebilir mi?” sorusuna, “Yapabilir. Mümkün-muhtemel arasında fark var. Yeterli miktar yoğurt bulursanız, Marmara Denizi’ni de karıştırırsanız, ayran yapmak mümkündür” diye yanıt vermişti.

​Açıklamaları tartışma yaratan Şentop, daha sonra yaptığı bir açıklamada da Montrö Antlaşmasını tartışmaya açmak amacı taşımadığını söylerken, “Ben herhangi bir anlaşma, sözleşme ismi zikretmedim. Soruyu soran gazeteci arkadaşımızın iyi niyetiyle bazı anlaşmaları zikrederek sordu. Ben de iç hukuktaki düzenlemelerden bahsettim” demişti ve “Hukuk tekniği bakımından konuştuk. Lozan gibi Montrö gibi anlaşmalardan çıkmanın söz konusu olmayacağını da açık bir şekilde söyledim” ifadelerini kullanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.