DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Fransa’da Yakalanan Eserler Türkiye’ye İade Ediliyor
  • Samsun Halk Haber
  • Magazin
  • Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Fransa’da Yakalanan Eserler Türkiye’ye İade Ediliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Fransa’da Yakalanan Eserler Türkiye’ye İade Ediliyor

ABONE OL
Mart 14, 2024 23:04
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Fransa’da Yakalanan Eserler Türkiye’ye İade Ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu ve Miras Operasyonu ile Kaçakçılıkla Mücadele

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2019 yılında Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığınca tespit edilen Anadolu kökenli eserlerin Fransa’da ortaya çıkan bir müzayede skandalıyla bağlantısını açıkladı. Fransız kolluk kuvvetlerinin Türkiye’den yasa dışı yollarla çıkarılan eserleri pazarlayan kişilere karşı geniş çaplı bir soruşturma başlattığını vurguladı.

Fransa’da Yakalanan 8 Bin 659 Eser

Bakan Ersoy, dünya genelindeki gümrük örgütleri arasındaki işbirliğinin sonucunda Fransa’da yakalanan 8 bin 659 eserin Türkiye’ye iade edileceğini duyurdu. Fransa Gümrük ve İstihbarat Birimi ile diğer ülkelerin yetkililerine teşekkürlerini ileten Bakan Ersoy, Türk polisinin gerçekleştirdiği Anadolu ve Miras Operasyonu ile kaçak eserleri çalan suç şebekesinin Türkiye ayağının çökertildiğini hatırlattı.

Bakan Ersoy’un açıklamalarına göre, Türkiye adına büyük öneme sahip olan bu eserlerin iade sürecinin başladığı belirtildi. Fransa’dan Türkiye’ye geri getirilecek eserler arasında sikke ve yazıtlar da bulunuyor.

Teşekkürler

Bakan Ersoy, Fransa Gümrük ve İstihbarat Birimi ile diğer kuruluşlara ve ülkelere işbirliği için teşekkür ederken, Türk güvenlik güçlerine ve ilgili bakanlıklara da özverili çalışmaları için minnettarlığını iletti. Kültür ve Turizm Bakanı, Türkiye’nin kültürel mirasının korunması ve geri getirilmesi için devam eden çabaların sürdürüleceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.