DOLAR 32,5266 0.23%
EURO 34,8841 0.45%
ALTIN 2.485,990,98
BITCOIN 1985944-3,87%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Küskün prens Harry Babasından arada ama randevu bile alamadı

Küskün prens Harry Babasından arada ama randevu bile alamadı

ABONE OL
Mart 28, 2023 10:28
Küskün prens Harry Babasından arada ama randevu bile alamadı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Krallar, kraliçeler, prens ve prensesler, bitmeyen saray dedikoduları, büyük servetler ve ayrıcalıklarla dolu bir hayat… Artık az sayıda olsalar da dünyada varlıklarını devam ettiren monarşilerin üyeleri nereden baksanız Hollywood yıldızları kadar ilgi çekiyor, her attıkları adım gazete manşetlerini süslüyor ve bu kişiler belirgin birer magazin figürü haline geliyor.

Bu konuda önceliği kimseye kaptırmayan, adı herkesten fazla Haber malzemesi olan ve sanki bu konuda rekor kırmaya yeminli gibi görünen dünyanın açık ara en magazinel kraliyet figürüyse kuşkusuz İngiliz kraliyet ailesinin küskün prensi Harry. Genç bir prensken de basının sürekli peşinde dolaştığı Harry, artık yaşını başını almış, çocukları da olan bir soylu olmasına rağmen artık sıradan bir kraliyet üyesi gibi değil aşk hayatı, evliliği, ailesiyle kavgası ve sayısız skandalla akıllara kazınan bir isim olmayı başardı.

Son ayların, hatta son yılların en büyük magazin figürleri: Prens Harry ve Meghan Markle 

Bir Hollywood yıldızı olan Meghan Markle’la adı yan yana yazılmaya başladığından beri medyanın en iştahla takip ettiği isim haline gelen prens, daha sakin ve gözlerden uzak bir yaşam arzusuyla Amerika’ya taşınmış olsa da bunu başaramadı. Ya da belki başarmak istemedi. Çünkü Sussex Dükü Harry ve Düşes eşi Meghan Markle, İngiltere’yi terk ettikleri günden beri hep en çok ilgiliyi üzerlerinde toplamak için adeta bir yarışın içine girdiler.

Aile içinde yaşadıkları sorunlar, Buckhingam Sarayı’nın sırları, evliliklerinin en özel detayları ve Harry’nin kendi tanımlamasıyla ‘acılarla dolu’ hayatını sürekli dillerine dolayan çift, sayısız röportaj, bir belgesel ve en sonunda da bir anı kitabıyla belki de Prenses Diana’nın ölümünden beri kraliyet ailesine en zor zamanları yaşatmayı başardılar. İngiltere’de kaldıkları sürece Kraliçe Elizabeth’in ölümünden sonra değişen saray düzeninde bir şekilde geri planda kalacak olan Harry ve Meghan çifti attıkları her adımla kendi isimlerini öne çıkarmak için çaba gösterdiler.

Peki bu çabalarının karşılıksız kaldığını kim söyleyebilir? Herhalde kimse… Ama bu ‘sessizliğe kaçışın’ 180 derece yön değiştirmesiyle şöhret yönünden kazançlı çıkan çiftimiz halkın gözünde ve aile içinde tüm itibarlarını kaybettiler. Belki de bu Harry ve Meghan için ödenmeye değer bir bedeldir. Ama Kral III. Charles’ın yaklaşan taç giyme töreni ve Harry’nin İngiltere’ye yaptığı son ziyaret herkese bunun aksini düşündürüyor.

İngiltere’de bir süredir gündem, ülkenin en çok satan tabloid gazetelerinden Daily Mail ve bu gazeteyi bünyesinde bulunduran Associated Newspapers Limited (ANL) adlı şirkete açılan dava. Aralarında Prens Harry’nin de bulunduğu Elizabeth Hurley, Sadie Frost, Elton John ve David Furnish gibi ünlü isimlerin açtığı telefon dinleme ve özel hayatın gizliliği davası dün yüksek mahkemede görülmeye başladı. Ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle davaya müdahil olarak fiziken katılıp katılmayacağı bir soru işaretine dönüşen Prens Harry, avukatları ve korumalarıyla birlikte sürpriz bir şekilde mahkemenin önünde görüntülendi.İngiliz medyasıyla bir kez daha mahkemelik olan Harry oldukça neşeli görünüyordu

 

Bir süredir memleketine dönüp dönmeyeceği hatta istese de belki de dönemeyeceği tartışma konusu olan Harry’nin sürpriz mahkeme görüntüleri bir anda ülkenin bir numaralı Magazin

Öte yandan Harry, basın temsilcileri aracılığıyla İngiltere’ye yaptığı bu son sürpriz ziyarette ailesiyle görüşmek için adım attığını bizzat duyurdu ve bu durumun öğrenilmesini sağladı. Medyaya resmen verilen bilgiye göre Prens HarryHarry, hazır gelmişken babası Charles’ın da kapısını çaldı ama beklemediği bir cevapla karşılaştı

 

Babası Kral Charles’ın taç giyme töreninde yanında görmek istediği ve her şeye rağmen barışma isteği taşıyarak kendisine zeytin dalı uzatmış olması Harry’yi bir baba – oğul görüşmesi için umutlandırmıştı. Ancak Harry’nin resmi kanallardan ilettiği bu buluşma teklifi Charles’ın ofisi tarafından kralın ‘meşgul’ olduğu ileri sürülerek reddedildi.

aile üyelerine ülkede olacağını ve görüşme talebini bildirdi. Bu çaba ise kimseyi pek şaşırtmayacak şekilde sonuçlandı.

Harry’nin anı kitabı Spare’de oldukça sert şekilde suçladığı ve arasının uzun zamandır bozuk olduğu bilinen ağabeyi Galler Prensi William, okullara verilen Paskalya bayramı arasını fırsat bilip Galler prensesi Kate Middleton ve çocuklarıyla tatile çıkmıştı. Resmi görevde değil tatilde olan William böylece kardeşiyle görüşmek zorunda kalmadı ve taç giyme töreninden önce yaşanabilecek, skandallara gebe bir buluşma, gerçekleşme ihtimali bile olmadan rafa kalktı.

gündemine dönüştü. Daha önce de eşi Meghan Markle’la bağlantılı olarak İngiliz medya kuruluşlarına benzer kişisel davalar açan ve bunların tümünü kazanan Harry mahkeme kapısında oldukça neşeliydi ve kameralara gülümseyerek poz verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.