DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lübnan ve İsrail Arasındaki Gerginlik: ABD’nin Arabuluculuk Çabaları

Lübnan ve İsrail Arasındaki Gerginlik: ABD’nin Arabuluculuk Çabaları

ABONE OL
Mart 7, 2024 19:13
Lübnan ve İsrail Arasındaki Gerginlik: ABD’nin Arabuluculuk Çabaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’daki Al-Akhbar Gazetesi, ABD Başkanı Biden’ın Danışmanı Hochstein ile İsrail Yetkilileri Arasındaki Görüşmeyi İddialarla Gündeme Taşıdı

‘Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen Al-Akhbar gazetesi, İsrail ve Lübnan arasında arabulucu konumundaki ABD Başkanı Joe Biden’ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein’in 5 Mart’ta Tel Aviv’de İsrailli yetkililerle yaptığı görüşmeye ilişkin bir haber yayımladı. Batılı diplomatlara dayandırılan haberde, “İsrail’in Batılı ülkelere Lübnan ile sınır üzerindeki gerginliğin siyasi yollarla çözülmesi hususunda 15 Mart’a kadar süre verdiği, bu tarihten sonra sınır üzerindeki askeri operasyonların yerine topyekûn bir savaş için hazırlığa gireceği” iddia edildi.

ABD’nin Çabalarına Rağmen Büyük Çatışmayı Önlemek İçin Sürdürülebilir Çözüm Arayışı

Kaynaklar, ABD’nin ısrarına rağmen Beyrut ve Tel Aviv arasında ateşkesin sağlamlaştırılmasının önünü açacak “siyasi çözümün” dahi yeterli kalmadığı, büyük çatışmayı önleyecek sürdürülebilir bir çözüm formülü üzerinde çalışılması gerektiğini belirtti. Hochstein, İsrail ve Lübnan arasında sınır üzerinde 8 Ekim 2023’ten beri devam eden çatışmaların durdurulması için 4 Mart’ta Beyrut’ta ve hemen ertesi gün de Tel Aviv’de hükümet yetkilileriyle bir araya gelmişti.

Lübnan Başbakanı Mikati’nin Açıklamaları

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, 5 Mart’ta yaptığı açıklamada, Ramazan’dan önce Gazze’de ateşkesin sağlanması ve Lübnan cephesiyle ilgili görüşmelerin de Ramazan ayında yapılması ihtimalinin olduğunu söylemişti.

Çatışmalarda Yaşamını Yitirenlerin Sayısı

İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana yaşanan çatışmalarda, 234 Hizbullah mensubu, 46 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.