DOLAR 32,3492 0.29%
EURO 35,1153 -0.07%
ALTIN 2.310,171,45
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

MeetinVR, ortak çalışmaya dayalı toplantılar uygulamasını Oculus Store’da yayına aldı

MeetinVR, ortak çalışmaya dayalı toplantılar uygulamasını Oculus Store’da yayına aldı

ABONE OL
Mart 30, 2021 11:55
MeetinVR, ortak çalışmaya dayalı toplantılar uygulamasını Oculus Store’da yayına aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Danimarka merkezli sanal gerçeklik platformu MeetinVR, online toplantıların esnekliğini yüz yüze toplantıların etkileşimiyle birleştirerek kişilerin tamamen özelleştirilebilir sanal çalışma alanlarında bir araya gelmesini sağlıyor. Platform, sanal gerçeklikte iş birliğine dayalı toplantılar için uygulamasını yayına aldığını açıkladı. Şu anda Oculus Store‘da mevcut halde bulunan yeni uygulama, Oculus Quest ve Quest 2 platformlarında çalıştırılabilir durumda.

MeetinVR’ın çözümü, Oculus Quest 1 ve 2, Pico Neo 2 ve bilgisayar bağlantılı HMD’ler dahil olmak üzere bağımsız VR kulaklıklarda mevcut. MeetinVR, henüz herkesin kendi sanal gerçeklik başlığı olmadığı için kişilerin halihazırda sahip oldukları donanımı kullanarak sanal gerçeklik ortamlarıyla etkileşim kurmasına olanak tanıyan bir masaüstü çözümü sunuyor.

Uygulama, uzamsal ses, iki ve üç boyutlu çizim ile konuşmadan metne not alma gibi VR iş birliği araçlarına sahip. MeetinVR ayrıca sanal olarak el sıkışabilme, 360 medya yayınlama, Microsoft OneDrive entegrasyonu, toplantı yönetimi ve atölye katılımcıları, kolaylaştırıcılar ve moderatörler için bir dizi araç gibi ayırt edici özellikler de sunuyor.

Yalnızca birkaç basit tıklama ile video konferans çözümü aracılığıyla VR dünyasına girmenize olanak tanıyan temel entegrasyonlara sahip MeetinVR’ın şu anda 14 çalışanı bulunuyor.

Bugüne kadar 2,35 milyon dolar yatırım alan platform, geçtiğimiz yıl Wolf3D ve Varjo ile iş birlikleri yaptı. Wolf3D entegrasyonu ile platforma kişiselleştirilmiş selfie tabanlı avatarlar geldi. MeetinVR ve Varjo iş birliğinde ise, Varjo karma gerçeklik başlığını ve MeetinVR uygulamasını birleştiren bir paket teklifi sunulmaya başlandı. Karma gerçeklik, yani mixed reality’nin bu denli yükselişte olduğu zamanda böyle bir iş birliği ise iki şirket için de oldukça önemli diyebiliriz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.