DOLAR 32,3773 0.15%
EURO 34,9626 -0.34%
ALTIN 2.324,420,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Menopoz ile Dökülen Saçları Geri Kazanmak Mümkün!

Menopoz ile Dökülen Saçları Geri Kazanmak Mümkün!

Kadınlarda genellikle 40 ile 50 yaşların sonunda yaşanan hormonal değişim süreci olan menopoz, vücutta birçok değişikliğe sebep olduğu gibi saç sağlığını doğrudan etkiliyor. Menopoz döneminde hormonal değişimlere bağlı olarak kimi zaman seyrek kimi zaman ise radikal saç dökülmelerinin yaşandığına dikkat çeken GlobalHair Medikal Direktörü Berkant Dural, saç kayıplarının önüne geçebilecek çeşitli tedavi yöntemleri olduğunu ifade etti.

ABONE OL
Haziran 10, 2022 12:12
Menopoz ile Dökülen Saçları Geri Kazanmak Mümkün!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Menopozun etkisi vücut üzerinde bazı değişikliklere sebep olurken, hormonal değişiklikler kimi zaman saç dökülmesine neden oluyor. Östrojen ve Progesteron hormonlarındaki azalma ile kadınlarda saç dökülmeleri yaşanabileceğinin altını çizen GlobalHair Medikal Direktörü Berkant Dural, “Bu tip saç dökülmeleri için gerekli destekler ile saç dökülmesi ve incelmesinin önüne geçebilmek mümkün. Erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da saç köklerinin küçülmesine ve dökülmesine neden olan androjen hormonunun etkilerinin en aza indirmek için özellikle saç güçlendirmede etkili olan V6 Hairboost tekniği kullanıyoruz” dedi.

Menopoz dökülmelerini erken fark etmek önemli

Menopoza bağlı olarak saç dökülmelerinin erken fark edilmesi gerektiğinin altını çizen Berkant Dural; “Her gün belli sayıda saç kaybı yaşamamız normal olsa da menopoz sürecinde olan kadınların bu konuda kendilerini ekstra gözlemlemelerinde fayda var. Öncelikle saç dökülmesinin boyutu kontrol edilmeli, bunun için kadınlar saçlarını tararken fırçaya, yastığına, duşa, lavaboya bakarak dökülen saç yoğunluğuna bakmalı. Eğer her zamankinden fazla bir saç kaybı varsa, saçlar daha hızlı kırılıyorsa, yapılan at kuyruğunun yoğunluğu azaldıysa ve saç dipleri daha görünür hale geldiyse bu durum, hızlı bir şekilde önlem alınması gerekir” dedi.

Dökülmeleri kontrol altına almak mümkün

Menopoz sonrasında kadınların giderek açılan saç diplerinin yarattığı estetik kaygıdan rahatsız olduğunu söyleyen Berkant Dural, “Saç dökülmelerini önleyebilmek için öncelikle vücutta eksilen değerlerin yerine konulması önemli. Bu noktada menopoz ile birlikte vücuttaki miktarı azalan vitamin ve mineraller konusunda destek alınabilir. Stresten uzak durmak, iyi beslenmek, yeterli miktarda su tüketmek, saçları ısıdan uzak tutmak gibi yaşam alışkanlıklarında yapılacak değişiklikler ise saçlardaki dökülmelerin azalmasına etkili olacaktır. Bunlara ek olarak menopoz sonrası uyguladığımız V6 Hairboost yöntemi ile de çok etkili sonuçlar elde ediyoruz. V6 Hairboost yöntemi, içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saçların daha gür ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. İçeriğinde yer alan bileşenler ile saç dökülmelerini engelleyerek menopoz sonrası kadınların daha iyi bir saç yapısına sahip olmasını destekliyor” şeklinde konuştu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.