DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Merkez Bankası İlave Sıkılaşma Adımları Attı

Merkez Bankası İlave Sıkılaşma Adımları Attı

ABONE OL
Mart 6, 2024 21:08
Merkez Bankası İlave Sıkılaşma Adımları Attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası Açıklaması

Merkez Bankası, sıkı para politikası duruşunu desteklemek amacıyla ilave sıkılaşma adımları attığını duyurdu. Yazılı açıklamada, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisinde yapılan düzenlemelere yer verildi. TL ticari krediler için aylık büyüme sınırı %2’ye düşürülürken, ihtiyaç kredilerindeki sınır %3’ten %2’ye çekildi. Taşıt kredilerinde ise %2 sınırı korundu.

Uygulamaların Etkinliği ve Gelecek Adımlar

Kredi büyüme sınırlarının etkinliğini artırmak amacıyla, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasının da devam ettiği belirtildi. Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışıldığı vurgulandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Destek Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın aldığı kararı desteklediğini belirterek, aylık enflasyonun beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini ve dezenflasyon sürecinin zaman ve kararlılık gerektirdiğini ifade etti. Şimşek, Merkez Bankası’nın ilave sıkılaşma adımlarının büyüme dengelenmesine, cari açığın daraltılmasına ve enflasyonist eğilimlerin kırılmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.