DOLAR 34,2510 0.08%
EURO 37,0113 -0.05%
ALTIN 3.023,731,06
BITCOIN 2309377-0,38%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Savunma Bakanı, SAHA EXPO 2024’te BAE ve Fildişi Sahili ile Anlaşmaları İmzaladı
  • Samsun Halk Haber
  • Gündem
  • Milli Savunma Bakanı, SAHA EXPO 2024’te BAE ve Fildişi Sahili ile Anlaşmaları İmzaladı

Milli Savunma Bakanı, SAHA EXPO 2024’te BAE ve Fildişi Sahili ile Anlaşmaları İmzaladı

ABONE OL
Ekim 22, 2024 22:24
Milli Savunma Bakanı, SAHA EXPO 2024’te BAE ve Fildişi Sahili ile Anlaşmaları İmzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, BAE ile Askeri İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, SAHA EXPO 2024 kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed bin Mubarek Fadıl el-Mezrui ile bir görüşme gerçekleştirdi. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen buluşmanın ardından iki bakan, **Askeri İş Birliği Çerçeve Anlaşması**nı imzaladı.

Fildişi Sahili ile Askeri Eğitim ve İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Aynı etkinlikte, Türkiye ile Fildişi Sahili arasında da önemli bir anlaşma imzalandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Fildişi Sahili Savunma Bakanı Tene İbrahim Katara, **Askeri Eğitim ve İşbirliği Anlaşması**’na imza attı. Bu anlaşma ile iki ülke arasındaki askeri iş birliği daha da güçlenecek.

Arma Değişimi Töreni

Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nın düzenlendiği İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen imza töreninin ardından, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve BAE Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı ile Fildişi Sahili Savunma Bakanı arasında **bakanlık armalarının hediye edilmesi** töreni gerçekleşti.

Bu anlaşmalar, Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki uluslararası iş birliklerini güçlendirmesi adına önemli bir adımı temsil ediyor. Güçlü diplomatik ilişkilerin yanı sıra teknoloji transferi ve askeri eğitim alanında da iş birliğini destekleyen bu anlaşmalar, ülkeler arasındaki dayanışmayı pekiştiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.