DOLAR 32,3764 0.16%
EURO 34,9529 -0.39%
ALTIN 2.318,35-0,02
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nedim Şener: Biden, hedefinin Erdoğan’ı devirmek, ona bedel ödetmek olduğunu gizlemedi, gizlemiyor
  • Samsun Halk Haber
  • Siyaset
  • Nedim Şener: Biden, hedefinin Erdoğan’ı devirmek, ona bedel ödetmek olduğunu gizlemedi, gizlemiyor

Nedim Şener: Biden, hedefinin Erdoğan’ı devirmek, ona bedel ödetmek olduğunu gizlemedi, gizlemiyor

ABONE OL
Nisan 26, 2021 10:54
Nedim Şener: Biden, hedefinin Erdoğan’ı devirmek, ona bedel ödetmek olduğunu gizlemedi, gizlemiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hürriyet gazetesi yazarı Şener, Biden’ın daha önce Erdoğan’la ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatarak “Biden, hedefinin Erdoğan’ı devirmek, ona bedel ödetmek olduğunu gizlemedi, gizlemiyor. Bu sözlerle ilgili o tarihte yaptığım yorum, ‘Biden darbe ile yapamadığını tamamlamaya geliyor’ şeklindeydi. Hâlâ da aynı görüşteyim” ifadelerini kullandı

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, ABD Başkanı Joe Biden‘ın 1915 olayları için “soykırım” ifadesini kullanmasına ilişkin bir yazıyı kaleme aldı.

Biden’ın başkan olmadan New York Times’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatan Şener, şunları söyledi:

“Biden, hedefinin Erdoğan’ı devirmek, ona bedel ödetmek olduğunu gizlemedi, gizlemiyor. Bu sözlerle ilgili o tarihte yaptığım yorum, ‘Biden darbe ile yapamadığını tamamlamaya geliyor’ şeklindeydi. Hâlâ da aynı görüşteyim. Ama bu kez dediği gibi, darbe ile değil seçim süreciyle; kullanılacağı alet de ‘muhalefet’”.

Şener, yazısının devamında şunları kaydetti:

 “Biden tam da dediğini yapıyor aslında, git gide yükselteceği gerginlikle Türkiye içinde kutuplaşmayı ve çatışmayı artırmayı amaçlıyor. Umudu, destekleyeceğini söylediği muhalefette. O yüzden birileri S-400 alımına hemen karşı çıkıyorlar, Libya tezkeresine hayır oyu veriyor, Türkiye’nin dış politikada haklılığından değil yalnızlaştığından söz edip sürekli hatalı olanın sadece Türkiye olduğunu söyleyip duruyorlar. Amerika’nın ve Avrupa’nın duymaktan hoşlanacağı şeyler söylüyorlar.”

“İşte Biden yönetiminin hedefi de bu, baskılarla Türkiye içinde siyasi ve toplumsal çatışmayı olabildiğince artırmak. “Erdoğan bedel ödemeli ama bu kez darbe değil, muhalefetle” derken kastettiği tam da bu. Kendisine biat eden, istediğini yapan bir yönetim istiyor aslında” ifadelerini kullanan Şener, yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

Dolayısıyla soykırım yalanından sonra ABD yönetiminden baskıyı artırmak için doğrudan ya da dolaylı biçimde özellikle ekonomiye hedef alan saldırılar beklenmeli. Ama artık o günlerin Türkiye’si yok. 15 Temmuz’a canıyla direnmiş bir millet var. Darbeyi 251 şehit ve binlerce gaziyle savuşturan Türk milleti, ABD’nin bu planını da dayanışmasıyla bozacaktır. Bugünler de geçecek, geriye Türkiye’nin haklılığı, sözde soykırım yalanına destek olan terörist destekçisi HDP’nin ve işbirlikçilerinin yazıp söyledikleri kalacaktır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.