DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OKULDAN SONRA EVDE EĞLENCE İLE KOLAY ÖĞRENME SAĞLIYOR

OKULDAN SONRA EVDE EĞLENCE İLE KOLAY ÖĞRENME SAĞLIYOR

ABONE OL
Eylül 29, 2021 09:49
OKULDAN SONRA EVDE EĞLENCE İLE KOLAY ÖĞRENME SAĞLIYOR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklar için eğlenceli kolay öğrenme programları ve oyunları sunan global marka Da Vinci, 15 yıldan bu yana 190 ülkede edindiği tüm bilgi birikimini kendi orijinal yapımı olan programlara aktarmaya başladı. Çocukların aldıkları eğitimleri desteklemeyi ve yarınlara daha donanımlı hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Da Vinci, Türkiye’de yüz yüze eğitim yılının başlamasının öncesinde global tecrübesiyle hazırladığı yeni orijinal yapımlarını ekranlara taşıyor.

 

Okuldan sonra evde eğlence ile kolay öğrenme sağlıyor

 

Bu amaçla; tüm dünyanın çok yakından tanıdığı “eğlendirerek öğreten” eğitim kanalı Da Vinci, çocuklara okuldan sonra eğlence ile kolay öğrenmenin devam etmesini sağlayan iki yeni orijinal yapım serisi hazırladı. Çocuklara, bunlardan ilki olan Yaratıcı Aktiviteler Laboratuvarı programında; gerçek bir laboratuvar ortamında sanat, el sanatları, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarıyla hazır ev eşyalarını kullanarak nasıl eğlenceli deneyler yapacakları aktarılıyor. Smorph ile Elektrik programında ise, elektrik dünyasının büyülü atmosferini eğlenceli ve yaratıcı deneylerle yakından gözlemlemeye olanak sağlıyor.

 

Da Vinci CEO’su Douglas Lloyd, çocukların ilgisini canlı tutacak ve gerçek hayata uygulanabilir anlamlı bilgiler öğrenmelerini sağlayacak orijinal yapım programlar ve mobil oyunlara odaklandıklarına dikkat çekerek; “Verimli öğrenme, deney, eğlence, araştırma, düşünce ve merak Da Vinci olarak temel felsefemizdir. Öğrenmeyi yaşam boyu bir süreç olarak kabul eden herkese bir bilgi dünyası sağlıyoruz. Yeni orijinal yapımlarımız ile yeni yüzyılda çocuklarımızın ihtiyaç duyacakları; eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, iletişim, araştırma, problem çözme, karar verme, bilgi teknolojilerini kullanma ve girişimcilik gibi konularında hayat boyu kullanabilecekleri kazanımlarla donatacağız. Çocuklarımızın STEAM konularına ilgi duymalarını teşvik edeceğiz. ” dedi.

 

2007 yılından bu yana amaçlarının tüm dünya çocuklarına ilham vermek olduğunu belirten Loyd, “Bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematiğe odaklanan orijinal yapımlarla Türkiye’deki içerik genişletme stratejimizi uyguluyoruz. Okula hazırlık döneminde izleyicilerimizle buluşturacağımız bu iki yeni orijinal yapım program serimiz; Dijital Farkındalık, Yaratıcı Aktiviteler ve Tek Durak Bilim Dükkanı gibi izleyicilerimiz tarafından bilinen diğer orijinal yapım programlarımıza ek olarak hazırlandı. Dünyanın en iyi içerik üreticilerinin lisanslı yapımlarının yanı sıra, kendi eğitim ekibimiz tarafından üretilen orijinal yapımlarımızla da  dünyanın her yerindeki çocukların ufkunu açmaya devam edeceğiz.” yorumunda bulundu.

 

“Ebeveynlerin yanında olmak istiyoruz”

 

Da Vinci CEO’su Douglas Lloyd, ebeveynlerin, dijital dünyayı çocuklarının eğitimi için kullanmak istediklerini fakat bunu en güvenilir şekilde nasıl yapacaklarını bilmediklerini de sözlerine ekleyerek şöyle konuştu:

 

“Okul ve evdeki sürekli eğitimin birbirini destekleyerek uyum içinde bir arada olmaları artık kaçınılmaz bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Diğer yandan, günümüzde “teknolojinin doğru kullanımı” ve “eğitim” en büyük mücadele verdiğimiz alanlardan biri. Da Vinci olarak uzun yıllardır bu konuya yatırım yaptık. Dijitalde kaliteli ve güvenilir programlarla öğrenme metodolojileri geliştirdik. Eğitimin dijital dünyaya kaydığı bir ortamda geleceğe daha hazır ve daha donanımlı bireyler yetiştirmeleri için rehberlik etmek ana misyonumuz. Da Vinci’nin tüm dünyada yayınlanan orijinal yapımlarıyla, öğrenmeyi yaşam boyu bir süreç olarak kabul eden herkese bir bilgi dünyası sağlıyoruz. Bu yönde sahip olduğumuz içerik kütüphanesi bugün çocuklar için bir araya getirilmiş en büyük dijital medya kütüphanelerinden biridir.”

 

Da Vinci programları Türkiye’de Digitürk 164. Kanal, D-Smart 127. Kanal, Türksat Kablo TV 461. Kanal, Turkcell TV+ 98. Kanal ve Türk Telekom Tivibu 126. Kanal üzerinden 24 saat HD yayınlanıyor. Da Vinci TV’nin özenle seçilmiş programlarına ve orijinal yapımlarına Da Vinci Kids mobil uygulaması üzerinden de erişilebiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.