DOLAR 32,3617 -0.38%
EURO 34,7500 -0.2%
ALTIN 2.407,21-0,62
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Olay Ufku Teleskobu, Sagittarius A* Kara Deliğinin Net Fotoğrafını Paylaştı

Olay Ufku Teleskobu, Sagittarius A* Kara Deliğinin Net Fotoğrafını Paylaştı

ABONE OL
Nisan 1, 2024 16:11
Olay Ufku Teleskobu, Sagittarius A* Kara Deliğinin Net Fotoğrafını Paylaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EHT, Samanyolu Galaksisi’nin Merkezindeki Kara Deliğin Net Fotoğrafını Yayınladı

Event Horizon Telescope (EHT), Samanyolu Galaksisi’nin merkezinde bulunan süper kütleli kara delik Sagittarius A*’nın net fotoğrafını paylaştı. EHT’nin yayınladığı net fotoğraflar, bilim insanları tarafından büyük ilgi gördü.

Sagittarius A*, Samanyolu’nun Merkezinde Yer Alıyor

Mayıs 2022’de elde edilen bu görsel, Samanyolu Galaksisi’nin merkezinde bulunan Sagittarius A* adlı süper kütleli kara deliği detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. Astronomlar, bu kara deliğin polarize ışıkta görüntülenen ilk görselini elde etmenin önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Kara Deliğin Özellikleri ve Konumu

Samanyolu’ndaki bu kara delik, Güneş’ten tam 6,5 milyar kat daha ağır bir kütle ile dikkat çekiyor. Ayrıca, bu kara delik, M87 galaksisinin merkezinde bulunan ve Dünya’ya 55 milyon ışık yılı uzaklıktaki bir diğer kara delikten farklı olarak Samanyolu’na sadece 54,8 milyon ışık yılı uzaklıkta yer alıyor.

Görsel sayesinde, kara deliğin etrafındaki manyetik alanlar da detaylı bir şekilde gözlemlenebiliyor. Bu gelişme, evrenin en gizemli yapılarından biri olan kara delikler hakkındaki bilgilerimizi artırmak adına büyük bir adım olarak kabul ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.