DOLAR 32,3413 0.18%
EURO 35,1306 -0.16%
ALTIN 2.240,37-0,13
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Olimpiyatlara aşı bağışlayacak!

Olimpiyatlara aşı bağışlayacak!

ABONE OL
Mayıs 6, 2021 16:17
Olimpiyatlara aşı bağışlayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Covid-19 salgını nedeniyle 2021yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’na sayılı günler kala dev organizasyon için alınacak salgın tedbirleri kamuoyunun gündemini meşgul ederken, sporcuların ve teknik ekiplerin aşılanmasına yönelik çabalarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD’li Pfizer ve Alman ortağı BioNTech, Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’na katılacak sporcuların ve teknik ekiplerin aşılanmasına yardımcı olmak için, geliştirdikleri Covid-19 aşısından bağışlayacaklarını duyurdu.

Pfizer İcra Kurulu Başkanı Albert Bourla’nın sporculara ve teknik ekiplere aşı bağışında bulunma teklifinin ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) Japonya hükümeti ile yaptığı toplantı sonrasında netleşen anlaşma kapsamında bağışlanacak dozların dünya genelindeki ülkelerle yapılan tedarik anlaşmalarına ek olacağı ve mevcut anlaşmaları etkilemeyeceği kaydedildi. Sporcular ve beraberindeki ekiplerin Mayıs ayının sonunda aşılanmaya başlanacağı ifade edildi.

ZORUNLU DEĞİL

IOC ve Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC),sporcuların etkinliğe katılması için aşılamanın zorunlu olmadığını belirtirken, buna rağmen sporcuların bu anlaşma kapsamında elde ettikleri aşı şansını değerlendirmelerini istedi. IOC Başkanı Thomas Bach ise yaptığı açıklamada, yapılan anlaşmanın oyunları tüm katılımcılar için güvenli hale getirmek ve ev sahibi Japonya ile dayanışma göstermek için bir araç olduğunu ifade etti.

SALGIN NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları sporcular ve ulusal olimpiyat komitelerinin Covid-19 salgını nedeniyle dile getirdiği endişelerin ardından bu yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz – 8 Ağustos 2021, paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos – 5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.