DOLAR 32,5632 0.13%
EURO 34,9157 0.67%
ALTIN 2.434,410,08
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pano Tip Testi Neden Yapılır?

Pano Tip Testi Neden Yapılır?

Pano tip testi elektrik panolarının yaratacağı can ve mal tehlikelerini ortadan kaldırmak için yapılan uygunluk testleridir.

ABONE OL
Nisan 26, 2022 07:19
Pano Tip Testi Neden Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pano tip testi elektrik panolarının yaratacağı can ve mal tehlikelerini ortadan kaldırmak için yapılan uygunluk testleridir. Bu uygunluk testleri ile panolarda uzun ömürlü ve dayanıklılık hedeflenir. İşletmelere kurulacak panolarda özel durumlar var ise bazı testlerden muaf tutulabilir. Örnek olarak panonun kurulacağı alan aşırı neme sahip ise bu testten muaf tutularak diğer testlere geçilebilir. Bu gibi durumlar önceden laboratuvara bildirilmelidir.

Panolar testlerden geçerken tüm dayanıklılık testlerine maruz bırakılır. Mekanik testler ve elektrik kaçak testleri gibi birçok test özel ortam da gerçekleştirilir. Bu testler işletmeye kurulacak panonun uzun ömürlü olmasını hedefler. Bu testleri akredite edilmiş test laboratuvarlarında gerçekleştirebilirsiniz. Bu test işlemlerinde size önerimiz LVT firması olabilir.

Pano Tip Testi Nasıl Yapılır?

Pano tip testi ile panolar uygunluk kontrollerine tabii tutulur. Bunun amacı can ve mal güvenliğini sağlamak ve işletmeye veya tesise kurulacak panonun uzun ömürlü olmasını sağlamaktır. Kurulacak tesiste özel durumlar varsa bazı testlerden muaf olma durumu olabilir. Örnek olarak işletme doğal olarak aşırı nem taşıyorsa nem testinden muaf tutulabilir. Aşağıda başlıca pano tip testlerini görebilirsiniz.

  • Koruma seviyesi testi
  • Elektrik özelliklerinin belirlenmesi
  • Kısa devre dayanıklılık testi
  • Koruyucu devre testi
  • Mekanik işlem testi
  • Yalıtım testi

Bu işlemler ile beraber çeşitli testler uygulanarak gerekli ar-ge çalışmasını tamamlayabilirsiniz. Siz de uygunluk kontrolleri gibi testleri yukarı da önerdiğimiz LVT firması ile beraber yürütebilirsiniz.

Kaynak: https://www.lvt.com.tr/tr/hizmet/pano-tip-testi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.