DOLAR 38,0415 0.04%
EURO 41,4051 -0.51%
ALTIN 3.678,08-0,64
BITCOIN 3180173-0,50%
İstanbul
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rekabet Kurumu, Mastercard ve Visa Hakkında Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurumu, Mastercard ve Visa Hakkında Soruşturma Başlattı

ABONE OL
Kasım 22, 2024 01:02
Rekabet Kurumu, Mastercard ve Visa Hakkında Soruşturma Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rekabet Kurumu, Mastercard ve Visa’nın Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili önemli bir adım attı. İşte detaylar:

Ön Araştırma Sonuçlandı

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Mastercard ve Visa’nın Türkiye’deki şema ve dijital cüzdan hizmetleri pazarlarında çeşitli dışlayıcı eylemler gerçekleştirdiği iddiasıyla yürütülen ön araştırma karara bağlandı.

Soruşturma Açılmasına Karar Verildi

Mastercard ve Visa’nın kontrolündeki şirketler hakkında soruşturma açılmasına karar verildi. Bu soruşturma kapsamında, şema hizmetleri pazarında kart ihraç eden teşebbüslerle kurulan dikey ilişkiler ve dijital pumabet giriş adresi cüzdan hizmetleri pazarında uygulanan rekabet etmeme yükümlülüğü incelenecek.

İnceleme Konuları

Soruşturma çerçevesinde, Mastercard ve Visa’nın pazarlardaki etkileri detaylı şekilde araştırılacak. Mastercard’ın fiyatlama politikaları ve Visa’nın rakip sağlayıcılardan hizmet almama yükümlülüğünün rekabet üzerindeki olası etkileri değerlendirilecek.

Öte yandan, Rekabet Kurumu’nun aldığı kararlar, şirketlerin hakkında soruşturma açıldığı anlamına gelirken, henüz kanun ihlali yapıldığına dair bir yargı içermez. Bu aşamada, soruşturmanın sonuçları beklenmekte.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.