DOLAR 32,3427 0.18%
EURO 35,1948 0.01%
ALTIN 2.245,370,10
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

RÜZGÂRI EN İYİ YAKALAYAN TEKNELER

RÜZGÂRI EN İYİ YAKALAYAN TEKNELER

TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışında Tirilye Koy İçi Etabı’nın grup liderleri belli oldu 20 teknenin ve 200’ün üzerinde yelkencinin katılımıyla yapılan “TAYK – Eker Olympos Regatta” yelken yarışının ilk iki etabı tamamlandı. Moda-Trilye-Moda etaplarında Marmara Denizi’ni uçtan uca geçen heyecan dolu yarış, yarın sona erecek.

ABONE OL
Ağustos 24, 2022 11:56
RÜZGÂRI EN İYİ YAKALAYAN TEKNELER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yelken severler tarafından ilgiyle takip edilen TAYK – Eker Olympos Regatta yarışlarında, organizasyonun 10. yılına yakışan bir mücadele yaşanıyor. TAYK – Eker Olympos Regatta 2022 kapsamında; 19 Ağustos’ta yapılan Moda – Tirilye ve 20 Ağustos’ta gerçekleşen Tirilye Koy İçi Yarışları etaplarının birincileri belli oldu.

Eker Süt Ürünleri’nin ana sponsorluğunda, Bursa Yelken Kulübü ve Moda Deniz Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen yarışın startı, 19 Ağustos akşamı Moda Deniz Kulübü açıklarında verildi. Yelken keyfini zirveye çıkaran güçlü rüzgârlar eşliğinde yarışa başlayan takımlar, akşam boyunca zorlu deniz koşullarına göğüs gererek Bursa’nın şirin kasabası Tirilye’ye ulaştı. Tirilye’de gerçekleşen üçgen rotalı koy içi yarışı birincileri ve first finish yapan tekneler belli oldu.

İlk etabın liderleri – Moda Deniz Kulübü

“Rüzgarı Yakala” mottosuyla yapılan yarışın ilk etabını en hızlı şekilde kateden tekne, 00:47:43 saatlik derecesiyle EKER 40 olurken, Tirilye Koy İçi etabının kategori liderleri ise şöyle sıralandı:

IRC 0: EKER GRUBU – EKER 40
IRC I: COLUMBIA ALIZE – ALIZE 1070
IRC II: COCA COLA ICECEK – DAS CARINA
IRC III: NTS DANISMANLIK FALCON

İkinci etabın liderleri – Tirilye Koy İçi

Tirilye’de gerçekleşen Koy İçi Yarışları’nda ise yelkenciler dereceye girmek için yoğun bir çaba sarf etti. İzleyenlerin, seyir zevki yüksek anlara tanık olduğu ikinci etabın kategori liderleri şu takımlar oldu:

IRC 0: EKER GRUBU – EKER 40
IRC I: AKPA KIMYA – AKPA CHEMICALS
IRC II: AKKIM KIMYA – CHEESE V
IRC III: OZAY SAILING TEAM – ELECTRON

Yelkenciler mangal partisinde buluştu

Yelkenciler Tirilye Koy İçi Yarışları’nın ardından geleneksel Eker Mangal Partisi’nde bir araya geldi. Takımların, yarışlarla ilgili değerlendirme yapma fırsatı bulduğu mangal partisinde aynı zamanda ilk iki etabın liderlerine ödülleri takdim edildi.

Son etap büyük bir heyecana sahne olacak

TAYK – Eker Olympos Regatta 2022’nin, Tirilye – İstanbul arasında yapılacak son etabı ise büyük bir heyecana sahne olacak. Yarışın genel klasman birincisi ve kategori birincileri, 21 Ağustos’ta gerçekleşecek etabın ardından açıklanacak.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.