DOLAR 32,5356 -0.02%
EURO 34,9762 0.36%
ALTIN 2.428,690,25
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Bakan Kasapoğlu’dan önemli açıklamalar

Son dakika… Bakan Kasapoğlu’dan önemli açıklamalar

ABONE OL
Mart 17, 2021 12:56
Son dakika… Bakan Kasapoğlu’dan önemli açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Sizlerle zaman zaman farklı ortamlarda bir araya geliyoruz ama bu toplantı vesilesiyle topluca bir araya gelme durumumuz bugün oldu. Ben bu vesileyle her birinize teşekkür ediyorum. Katılımınız ve bugüne kadarki çalışmalarımızdaki ilginiz için, gayretleriniz için. İnanıyorum ki önümüzdeki süreç hem sporumuz adına, hem gençlerimiz için hem ülkemiz için çok daha başarılı, çok daha heyecanlı, çok daha gururlu günlerimiz adına önemli bir süreç olacaktır. Tabii bir değerlendirme toplantısı yapalım dedik. Hem bugüne kadarki çalışmalarımız, 2020 yılı ve tabii önümüzdeki günlerdeki çalışmalar. Malum Olimpiyatlar ve sonraki süreçler. Ve bununla birlikte Bakanlığımızın vizyonu ve tabii ki sporun tüm paydaşlarıyla yapmış olduğumuz bugüne kadarki tüm çalışmalarda gelmiş olduğumuz nokta ve buna paralel olarak çok güçlü bir genç nüfusu barındırmamız hasebiyle yarınlara dair projelerimiz ve bu çerçevede her birinizin ilgisini, alakasını gerektiren konular var.”

“Özellikle sporun çok farklı bir yönü var hepimizin bildiği gibi. Hem ulusal anlamda hem global manada önemli bir güç ve sporun bu gücüyle pek çok sorunu hem sosyal anlamda hem diğer konulardaki sorunu bertaraf etmek mümkün. Bu manada Türkiye olarak hakikaten bu gücü daha farklı boyutlara taşıma durumumuz da söz konusu. Tabii dünya bir pandemi sürecini yaşıyor. Bugün bu salondayız belki pandemi olmasaydı daha yakın oturacaktık, birbirimizi daha net görecektik ama salonun geniş olmasının da ayrı avantajları var tabii daha çok arkadaşımızla beraber olma… Ama ben özellikle pandemi sürecine ülke olarak hamdolsun ki başarılı ve bir fırsata dönüştürme noktasında pek çok adımı atmış olmanın da bu manada tabii ki gururunu da ifade etmek istiyorum.”

“Tabii Türkiye’nin bugüne kadar gelmiş olduğu pek çok mücadele ve bu mücadele noktasındaki kazanımları var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 19 yıllık bir çalışma var, emek var ve bu noktada da gelinen her aşama bir iddiayı ortaya koyuyor. Sanayisiyle, sağlığıyla, ekonomisiyle, altyapısıyla ulaştırma başta olmak üzere, eğitim ve tabii ki her alanda olduğu gibi spor ve gençlik yatırımları… Devasa bir yatırım ve bununla birlikte yatırımların insana dokunması noktasındaki pek çok çaba, pek çok faaliyet, gayret, organizasyon.”

“Geriye dönüp baktığımızda pek çok başarıyı ve devrimi görüyoruz. Ekonomisiyle, sağlığıyla, sanayisiyle ve gençlik ve spor yatırımlarıyla ciddi bir devrim var. Ve bu devrimlerin tabii ki değişen, dönüşen dünyada süreklilik arz etmesi de gerekiyor. Bu dinamizmle birlikte durmak, yorulmak, usanmak ve mücadeleden vazgeçmeksizin, koşmak ve bununla birlikte her geçen gün değişen dünyaya yeni bir söylemle, yeni bir projeyle onun önünde olmak gerekiyor. Ve tabii ki bu bizlerin hep birlikte yaşadığı gibi geçtiğimiz hafta insan haklarıyla ilgili, adaletle ilgili bir reform, yine önümüzdeki günlerde ekonomi alanında bir reform ve dinamizmle, enerjiyle, motivasyonla bir yürüyüş var.”

“Tabii ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bu doğrultuda katmış olduğu pek çok pratiklik, güçlü bir eşgüdüm, koordinasyon ve bunların almaya başladığımız meyveleri var. Bizler bu noktada hep ileriye bakacağız ve hedeflerimizi daha yükseğe koyarak ülkemizin bu anlamda müreffeh olması ve gelişmişlik noktasındaki seviyesini her geçen gün daha yukarılara taşımanın gayreti içinde olacağız. Tabii spor çok popüler bir konu. Zira gençlik çok dinamik ve aynı zamanda ülke olarak çok avantajlı olduğumuz bir konu özellikle genç nüfus itibariyle. Spor denilince belki en popüler konulardan bir tanesi futbol. Bununla birlikte belki birkaç branş daha var ama biz hep sporu tüm branşlarıyla, tüm paydaşlarıyla ve özellikle de tabii ki gelecek tasavvuruyla ve sporun sorunlarıyla, kulüpleriyle, federasyonlarıyla tüm ailesiyle nasıl çözüp yarınlara daha dinamik bir yapıyla, daha kuşatıcı, daha üretken bir yapıyla kavuştururuz onun gayreti içerisindeyiz ve bu çerçevede biliyorsunuz geçtiğimiz yıl “Spor Kulüpleri ve Federasyonları” konulu bir çalıştay düzenledik. Sporun tüm paydaşlarını davet ettik. Herkes eteğindeki taşı döksün, düşüncesini, projesini ortaya koysun ve birlikte yürüdüğümüz bu yolda artık ne tür bir vizyonla, nasıl bir yaklaşımla bu sorunları çözer, bu sistemi nasıl daha üretken bir yapıya kavuştururuz bunları konuşalım dedik. Çok verimli, faydalı bir çalışma gerçekleşti. Gelinen noktada hem kulüplerimizin idari ve finansal anlamda geldiği durumu iyileştirme, adeta bir reform ihtiyacı söz konusu ve bu doğrultuda da özellikle yönetimlerin sorumlu olması, şeffaf olması ve var olan imkanları, hiçbir ülkede olmamış bir spor devriminden bahsederken yine tüm branşlarıyla devletin ciddi bir desteğinden de bahsetmek mutlaka gerekiyor. Ve inanıyorum ki üretken bir yapıyı teşvik eden, hesap verebilir bir mantıkla idare edilen yeni yapılarla sporumuz tüm branşlarıyla çok daha farklı noktalara gelecek ve yarınların daha güçlü Türkiyesinde sporun parlayan yıldızını daha parlak hale getireceğiz.”

“Dedik ki herkes şapkasını önüne koysun. Kulüplerin artık sürdürülemez durumunu artık üreten bir yapı haline getirelim ve özellikle Türk halkını bu anlamda spora erişebilir ve her zaman ifade ettiğimiz bir konu var; sporu tabana yayma. Sporu bir kültür, bir bilinç haline daha yukarılara getirme. Özellikle bu kadar tesis altyapısı ve seferberlik durumundan bahsediyoruz. Ve tabii sporcusuyla, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle herkesi spora katma ve herkesin yaşamının bir parçası haline getirme tahayyülümüz var. Ben kulüplerin ve federasyonların değişecek yeni yapılarıyla bu hıza ayak uydurmaları gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum.”

“Dinamik bir nüfusuz ve üretken, güçlü bir potansiyeli içinde barındıran bir nüfusuz. Yetenekli gençlerimiz var. Yetenekli çocuklarımız var. Bunları hiçbir şekilde tesadüfe bırakmadan, planlayarak, takip ederek, destekleyerek ortaya daha güçlü bir şekilde yıldızlar olarak çıkarma görevimiz var. Bunu hep birlikte başarmak durumundayız. Yeteneklerimizi bir takım tesadüflerden ziyade planlı, stratejik çalışmalarla yarınlara kazandırma hedefimiz var. Bu noktada da biliyorsunuz Bakanlık olarak en önem verdiğimiz konulardan biri yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi. 1 buçuk milyona yakın çocuğumuzu ciddi anlamda farklı testlerle taradık ve 100 bin, sonrasında da 30 bin yakından takip ettiğimiz gencimiz var. Ve projenin bir kısmı da spora yönlendirme projesi. Taranan tüm çocuklarımızı spora kazandırma, spor kültürüyle yetiştirme. Çok önem verdiğimizi belirtmek istiyorum. Sadece yetenekleri keşfetme değil, spora yönlendirme ve bunu da ilkokulda başarma zorunluluğumuz var. Geçtiğimiz yıl pandemi bunu biraz engelledi ama inşallah önümüzdeki süreçte bunu güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacağız.”

“Gerek Sporcu Eğitim Merkezlerimiz, her geçen gün sayısını arttırmaya devam ettiğimiz, gerek Olimpiyat Hazırlık Merkezlerimizde bunların her biri ülkemizin parlayan yıldızları. Aileler bu anlamda bizim için önemli bir değer. Çocuklarını elinden tutup onları yarınlara hazırlama çabası olan ve bizlerle bu anlamda işbirliği halinde olumlu bir şekilde çalışan tüm ailelerimizi gönülden kutluyorum. Ve Türkiye’nin inanıyorum ki yarınlara olan güçlü yürüyüşünde çok anlamlı misyon ifade edecek. Özellikle yetenek taramasında keşfettiğimiz gençler, zaman zaman sizlerle paylaşacağız. Almış olduğumuz sonuçlarla yarınlar adına bize çok umut veriyor.”

“Bazı projelerimizde pandemi döneminde elbette yavaşlama oldu ama pandemiyi ülke olarak her alanda fırsata dönüştürdüğümüz gibi özellikle spor alanında da Olimpiyatlara hazırlanan sporcularımızı destekleme adına bir fırsata dönüştürdük. En başta irtibatımızı ve desteğimizi daha güçlü hale getirdik. Onlar hiçbir şekilde çalışmalarından geri kalmadılar ve inanıyorum ki önümüzdeki süreç başarı adına bizleri çok mutlu edecek.”

“Pandemi sürecinde sadece sporcular değil, yatırımlar noktasında da çalışmalarımız hiçbir şekilde hamdolsun kesintiye uğramadı. Türkiye’nin dört bir yanında devam eden bir devrim ve bu devrim hızlı bir şekilde başka başarılarla, yeni yapılarla, yeni çalışmalarla taçlanacak bir devrim. O yüzden zaman zaman paylaşıyorum sizlerle, ülkemizin dört bir yanına yapmış olduğumuz seyahatler. Geçtiğimiz günlerde Ağrı’daydık, Mardin’deydik, Hakkari’deydik. Türkiye’nin dört bir yanını, doğusuyla batısıyla hamdolsun ki hem sporcularımızla buluşma adına hem çalışmalarımızı bizzat takip etme ve yeni projelerimizi halkımızla buluşturma adına bu tür gezilerimiz devam ediyor. Futbol, basketbol, voleybol, jimnastiğiyle, yüzmesiyle, atletizmiyle her alandaki tesisleşmemiz de devam ediyor. Geçtiğimiz iki ay içinde Adana Stadı, Giresun Stadı, önceki günlerde Hatay Stadımız var, Ordu Stadımız var. Bunlar hemen hemen bitti. Statlarıyla, salonlarıyla mükemmel tesisleriyle, İstinye’deki tenis tesisimizi belki bazılarınız gördü.”

“Yıllardır konuşulan bir konuydu; spora mı devam, okula mı devam. Yıllardır sporcunun vermiş olduğu gayret var, anne babasının çabası var ama iş üniversite kapısına geldiğinde bir tercihe dönüşüyordu. Onca emek ya orada kalıyor ya da üniversite hayaline son verme durumunda kalıyordu. Vakıf üniversiteleriyle gerçekleştirmiş olduğumuz bu çalışmayla hamdolsun ki bu müzmin ikilemi sona erdirdik. Bizim için büyük bir heyecan büyük bir gurur ve yarınların güçlü Türkiye’sinde inanıyorum ki önemli bir başlangıç.”

“Kimsenin Türk futbolunun imajına zarar verme hakkı yok. Onca transferi yapan kulüpler, gerektiğinde o stadın bakımını yapmakla mükelleftir. Sporcu sağlığına ekstra özen gösterilmeli. Gerekirse profesyonel destek, gerekirse federasyon destek verecek. Biz de bunların denetimlerini yapacağız. Futbolun üretkenliğinin konuşulması gerekirken başka konular konuşuluyor. Kişileri değil sistemi konuşmamız lazım.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.